mandag 13. august 2012

Kyllingpizza med hvitløkskrem, pesto og mozzarella.


Har du prøvd pizza uten tomatsaus? 
Inspirert av ei oppskrift jeg fant på nettet, lagde vi en ny variant her en dag.

Den ble supergod - masse gode smaker!


Kyllingpizza med hvitløkskrem, pesto og mozzarella

Pizzadeigen lages på slump her i huset, men kort oppsummert bruker vi fersk eller tørrgjær, vann, olivenolje, salt og mel. Helst en type pizzamel, men denne gangen bare med hvetemel.

Philadelphia blandet med presset hvitløk (eller noe annet som kan egne seg som saus/krem) // hjemmelaget ruccolapesto (bytter ut basilikum med ruccola i vanlig pestooppskrift)// god tomat skåret i skiver // litt finhakket, soltørket tomat i olje // kyllingfilet i biter stekt lett i panna og krydret med salt og pepper // helst fersk mozzarella, men vi brukte revet // en annen ost, vi brukte parmesan // pinjekjerner

Lag pizzadeig, hev og form til passe tynn pizzabunn. Bland hvitløkskremen og smør utover pizzabunnen. Fordel pesto, soltørket tomat, tomatskiver og kylling utover pizzaen. Riv over ost og strø til sist pinjekjerner over. Still inn ovnen på pizzafunksjon e.l og sett inn!For den som savner bilder av den ferdige pizzaen, må jeg bare innrømme at den ble spist før vi rakk å tenke på å ta fram kameraet. Det luktet såå godt og vi var såå sultne!
Denne lager vi garantert igjen!
6 kommentarer:

 1. Det så virkelig GODT ut. Denne skal prøves :) takk for tips!

  god tirsdag!

  klem
  Vigdis

  SvarSlett
 2. Og den så også så god ut at denne må eg òg prøve ut :)
  Men blir nok ein meir "småbarnsfamilievenleg" variant her i huset ;) Tine kremost med krydder kan kanskje vere ei grei erstatning?
  Uansett, takk for godt tips :) Og takk for fin blogg, eg er ofte innom her :)
  Klem, KristiN

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes spennende ut! Må få høre hvordan det går.. :) Jeg er også innom deg av og til. Er bare inne i en veldig hektisk periode, så ikke så flink på kommentarer for tida. :)

   Slett
 3. For en spennende blogg å oppdage!! Har lagt meg til som følger, og gleder meg til å følge med på inspirasjon, god mat og kloke ord!!

  SvarSlett
 4. forstår godt den forsvant før den ble fotografert..så deilig ut!
  her har vi også hatt pizza i kveld, ..og de som er litt anneledes er best!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...