mandag 6. august 2012

Om å finne mening

Først og fremst er jeg mamma

Jeg er kjæreste, datter, svigerdatter, søster, tante, svigerinne, niese, søskenbarn, venn og nabo.

Jeg kan være sint, trist, frustrert, irritert, oppgitt og sur. Men, oftest er jeg glad!

Livet mitt er mangfoldig, og i løpet av en dag, ei uke, en måned, et år, gjør jeg masse forskjellig! Jeg snakker, jobber, leker, trøster, vasker, gråter, ler, går, organiserer, klemmer, koser, leser og .... jeg blogger. 


Det er mange grunner til at jeg startet å blogge. Da jeg selv oppdaget bloggverden, ble jeg så utrolig inspirert. Det kriblet i hele meg. Dette ville jeg bli en del av! Å inspirere andre, og å bli inspirert er nok det kjekkeste med blogging. Dessuten er det et utrolig positivt miljø blant bloggerne, og jeg får energi av å omgi meg med positive mennsker. Liker folk som løfter hverandre opp! Jeg liker også å skrive og formidle, jeg har lært en del om fotografering, data og bloggtekniske ting. Jeg har også tilegnet meg masse ny kunnskap om interiør og matlaging, og jeg har faktisk nå en treårig dagbok for det som angår disse to områdene i livet mitt.Bloggen min fikk navnet Glede etter inspirasjon fra en vase jeg kjøpte på Fretex. Det var jo ikke helt tilfeldig heller, for ordet glede betyr mye for meg. Å leve er slettes ikke enkelt alltid, og alle må på sin måte prøve å finne mening i tilværelsen. I helga leste jeg et intervju med Thomas Hylland Eriksen (professor) i Magasinet, der han beskriver hvordan han letet etter meningen med livet, inntil han "oppdaget gleden ved de små ting"Barna mine, mannen min, familien min og vennene mine - er de som gir meg aller mest små og store gleder i livet mitt. Bloggen Glede er mitt sted, hvor jeg skriver om det som gir meg glede i hverdagen, da med fokus på mat og interiør. Kanskje også noe om livsstil. For meg er det slike små gleder som bidrar til at jeg opplever livet som meningsfullt, og med mine fokusområder, kan jeg være passe privat uten å være utleverende. Jeg kan føle glede ved å lage mat sammen med de jeg er glad i, av å prøve en ny oppskrift, av en ny smaksopplevelse, av en fargekombinasjon, av et 5-minutt med kaffekoppen på verandaen, av en knallgul stol jeg har malt selv, av et møbel jeg fant hos brukthandleren eller av å lage pizza med selvplukket kantarell. 

Det er givende å blogge om GLEDE, også når dagene ikke er så gode. For min del har det betydd at jeg bedre kan finne de meningsfulle øyeblikkene hver dag. 

Jeg håper de som velger å lese og følge bloggen min, blir glad og inspirert. Det er i alle fall min intensjon, og overhodet ikke noe annet.


Min navnesøster Kristin, med den fine bloggen Min lykke, har skrevet et flott innlegg om Sterke kvinner. Deler de tankene hun har om det å blogge.


9 kommentarer:

 1. dette var ordentlig fint å lese! og tusen takk for at du deler gledene dine.

  SvarSlett
 2. ...Flott innlegg!!
  Jeg er så enig med deg. Interiørland(bloggland) er et fint sted å være!
  Vi er flinke til å rose og løfte hverandre opp som du sier!

  Glad du er i bloggland :)

  Klem Ida Susanne

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koselig hilsing! ;)
  Og jeg setter veldig pris på både deg og bloggen din! ;)

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler tankene dine med oss:) Tror aldri vi kan dvele for mye ved glede og det som ellers gjør dagene våre gode! Fikk lyst til å dele denne lille teksten med deg (opprinnelig svensk - oversatt av meg): "Spør ikke om hva verden behøver, men om hva som får ditt hjerte til å synge. For det verden behøver er hjerter som synger!" Klem fra andre sida fjorden:)

  SvarSlett
 5. Er så enig vettu! Og de som ikke forstår at våre liv er rikere enn hva bloggen tilsier får seile sin egen sjø. Det er rett og slett på tide at vi forstår at alle ting har flere sider og det er på tide at vi forstår vår egen usikkerhet.
  Takk for linkingen søte deg:)
  Og tusen takk for supergode kommentarer - you make my day!:)
  Jeg stiller lett på bloggetreff i slutten av august, kan ikke komme på at jeg er opptatt iallefall:)
  Natta:)
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 6. Så flott skrevet!
  Syntes bloggen din var så fin.
  Legger meg til som følger.
  GLEDER meg til å titte innom igjen ;)
  Ønsker deg en god dag.

  Kristin

  SvarSlett
 7. " Glede

  Er å kjenne den gode følelse
  av tilhørighet

  Kjenne seg betydningsfull
  for seg selv og andre

  Føle at en gjør noe meningsfyllt
  som betyr "noe" for andre

  Det er herlig det

  ærlig og kjærlig ..."

  Dikt av Inger Aarstad

  Takk for gaven gode Du! Så glad jeg ble!!
  Moseklem ;)

  SvarSlett
 8. Hei kjære Glede!

  Nå har sommeren vært over meg... hektisk og koselig. Lite tid til å lese blogger, men nå i kveld satte jeg meg ned og DIN blogg var den første jeg var innom:) Men jeg fikk sug i magen av å lese. Ble nemlig så redd for at du skulle avslutte innlegget med at du hadde sluttet å blogge. Men det har du jo ikke! Og det gjør meg glad. Hverdagsglad.

  Jeg kunne skrevet dette innlegget selv. Jeg nikker til hver setning og hver mening. Du er så flink til å se øyeblikkene og gledene i hverdagen. Og blogge om det. Selv om du helt sikkert har dine ting som tynger, så velger du å ha en smilende blogg. Du inspirerer og gjør meg glad.

  Takk for fine ord:)

  Klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 9. Et veldig verdifullt innlegg. Har vært inne her før, men aldri lagt fra meg noe spor. Nå vil jeg gjerne skrive at det er slike blogger som dette som inspirerer meg i tunge øyeblikk :) Stå på videre! Klem fra Julianne

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...