søndag 16. august 2009

MatGlede

Lørdag kveld. Vår favorittsalat med kylling. Mais, avokado, tomat, paprika, salat, kylling og spekeskinke (som freses lett i pannen før servering) - toppes med en nydelig dressing av olivenolje, rødvinseddik, sjalottløk, dijonsennep, koriander, salt og pepper.

Min kjære hadde "første skift" i morges. Da han og Lille Glede la seg ned for å ta en dupp, sto jeg etterhvert opp, tok med en dusj og leste Kamille i fred og ro, med en kopp Cappucino. En herlig start på dagen! Etterpå ble det frokost på senga. "Hvem har bursdag?", sa Herr Glede da jeg kom inn med brettet... :)

Den ambisiøse planen om hjemmelagde kjøttboller og couscous-salat, ble til hjemmelaget pizza, da søndagen gikk med til lunsjavtale med slektninger og kakerestbesøk hos "gårsdagens bursdagsbarn".

Da vi var litt skrapa for grovt mel, brukte jeg litt havrekli og havregryn i deigen for å unngå en ren hvetemelsdeig. Ellers ble det hjemmelaget pizzasaus med friske tomater, soltørket tomat, litt ketchup, olje, hvitløk, sjalottløk, spisskummen, piri-piri, salt og pepper (man tager det man haver!)- i tillegg til karbonadedeig, hvitost og litt parmesan. Godt ja!

Foruten vann, er dette min favoritt-tørstedrikk: halvt om halvt med farris/bris og eplejuice. Herlig forfriskende! Anbefales for øvrig mot kvalme, hvis noen skulle lure på det... :)

I morgen er det skolestart for elevene. Jeg skal fortelle min "nye klasse" at jeg skal flytte, det blir litt rart. Ha en fin uke alle sammen!

9 kommentarer:

 1. Salaten med kylling ser rigtig indbydende ud! Jeg er sikker på den smager dejligt.
  I går bagte jeg hjemmelavet pizza - og jeg brugte en blanding af hvedmel og durummel, dejen blev super god. :-)
  Tak for den fine hilsen på min blog. Det er så hyggeligt at få kommentarer!
  Hilsener fra Charlotte i DK.

  SvarSlett
 2. åååå sulten nå...
  Du assa..hihi....
  Jaså skal du flytte...har visst ikke fått med meg det jeg....så spennende.
  Dropsa

  SvarSlett
 3. Så mye deilig mat du lager!
  Og så spennende med flytting da!!! Å bo på landet er deilig. Har veldig lyst til å flytte til hjemplassen min selv når jeg er ferdig med å studere. Tenk så flott det blir for lille glede å vokse opp der, hun er virkelig heldig!:)
  Den utfordringen jeg fikk er virkelig vanskelig, har prøvd mange ganger nå,men kommer deverre ikke på så mye positivt om meg selv. Håper du har hatt en fin skolestart dag!:)

  SvarSlett
 4. Kjære Glede!

  Her har det virkelig skjedd ting mens jeg har vært borte. Gratulerer så utrolig masse med å ha tatt et viktig veivalg i livet! Dette må jo være det aller beste for deres Lille Glede- tenk så deilig å få vokse opp med all den flotte naturen rundt seg! Kjenner på det samme selv... tror ikke det blir by på oss veldig masse lenger heller.

  Godt å være tilbake og finne så mange fine innlegg hos deg! Her koser jeg meg:)

  Håper alt er bra med deg! God klem fra Marthe

  SvarSlett
 5. Ja, her skjer det mye ser jeg. Flytting og jobbskifte og greier. Spennende!

  SvarSlett
 6. Så mye snadder! det du ser på bilde i mitt innlegg er så enkelt at du tror det ikke :) vi er veldig glad i sterk thai mat, og vi har oppdaget en ferdig saus som er på en hermetisk icaboks som du bare tilsetter det kjøttet og de grønnsakene du vil.. Hos meg ser du retten med reker, vannkastanjer og minimais, sammen med fullkornsris.. Kjempe lett, og veldig veldig godt! Så hvis du har dårlig tid eller er ekstra sulten en dag passer det perfekt. Men du liker kanskje ting fra skratsj? ;) Klem

  SvarSlett
 7. Lykke til med flyttingen "hjem" :) Ingenting slår det å komme hjem :) Klem fra Lofoten

  SvarSlett
 8. Ah, dere kan å kose dere! Også er dere veldig flink til å kose dere sunt, jeg blir så imponert! ;)

  SvarSlett
 9. Hei!!! Fant bloggen din - kanskje du finner veien til min...!
  Kjempe fin header du har!!! Og ellers mye god mat - det blogger nok ikke jeg så mye om... hi hi ;-)
  Synes du har en koselig blogg, så jeg kommer nok igjen!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...