mandag 5. oktober 2009

Lille Gledes gryte og litt snikreklame...

Til Lille Gledes dåp ordnet svigers en nydelig gryte med viltkjøtt. Etter dåpen har vi begynt å kalle den "Lille Gledes gryte". Den ble servert i helga.


Vi stekte hjortekjøtt (elgkjøtt er også knallgodt) og kokte det deretter litt i "kraften" fra stekingen. Vi freste løk, sopp og paprika i en gryte, før vi tilsatte en boks matfløte og creme fraiche. Krydret med salt, pepper og timian, og lot gryten trekke en times tid før vi tilsatte kjøttet med kraften. Denne gangen hadde vi en salat og potetmos til. Kjempegodt! Mørt og deilig kjøtt.


Da jeg skulle finne matbildet, fant jeg dette bildet som min kjære Herr Glede tok en dag. Benytter anledningen til litt snikreklame, både for hjemplassen min og for mine foreldres arbeidsplass. Hihi..

4 kommentarer:

 1. Mmmm, fløte og creme fraiche, det MÅ jo bare bli bra det! :D

  SvarSlett
 2. Heiiii:-)
  Takk sjøl:-) Syntes ikke jeg fikk snakket ordentlig med alle. Typisk!! Er ikke så drillet på slik vertinne-oppgaver, og blir litt lett forvirret og stresset.. ;-) Men, håper ingen følte seg dårlig ivaretatt:-)I allefall alt i alt, en hyggelig dag, virket som mange syntes det. Mange tilbakemeldinger på at dette var et positivt tiltak. Ikke minst fra jubilanten selv;-) Dagen etter kom ØJ`s foreldre. Hyggelig det også!
  Åh, fikk lyst på vilt med fløtesaus og rødvin, ja... Vi må ta en aften, når dere er ferdig med maling og innflytting;-)
  K

  SvarSlett
 3. Mmmm så godt ut! Spiste forresten elgkjøtt i går til det nesten tøt ut av ørene....
  Nydelig himmel!
  Høstklem fra Lunalu

  SvarSlett
 4. Kjære Glede!
  Tusen takk for hilsen i all flyttekaoset!
  Herlig med høstferie nå, tipper jeg. I dag har jeg hatt en nydelig dag på skolen. Er så glad i å være sammen med de eldste, og vi har en utrolig fantastisk 7.klasse på skolen.
  Gryta så fortreffelig ut! Moren min pleide å lage noe lignende hun kalte "Jegergryte" med masse rødvin i. Da var det fest i barndomsheimen!
  Takk for at du minnet meg på at det er noe som heter lappegrytekluter! Har ikke noen inne akkurat nå, men skal prøve å lage noen av disse framover. Har fått så masse ønsker om skjerf, at jeg har prioritert de en stund nå.
  Jobber jo en del i skolen nå, så det er litt begrenset hva jeg rekker å sy.
  Ha en flott dag, Glede og kos deg masse i ferien!
  Klemmer fra Kaspara
  Kle

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...