onsdag 9. desember 2009

Lussekatter med safran

For en perfekt dag! Adventslysene har brent flere ganger i dag - under frokosten, lunsjen og middagen. Se så søt elefant jeg kjøpte i Trondheim!
Jeg og Lille Glede har lekt og trillet tur, jeg har fått vasket og ryddet, og ikke minst: vi har bakt lussekatter! Med safran! På lærerskolen gikk jeg i klasse med ei herlig svensk jente, og hun lærte meg at ekte lussekatter skal bakes med safran.

I formiddag fikk jeg oppskrift av henne på mail, men da hadde jeg allerede satt deigen. På Godmorgen Norge i dag bakte nemlig Wenche også lussekatter, så jeg brukte den. Oppskriften finner du her. Jeg reagerte nemlig på mengden gjær og halverte den. Fikk like mange lussekatter, så ingen grunn til å ha så mye gjær i deigen.

Herr Glede har etterlyst en god deigskrape og det fant jeg på Kitch`n i helga. Funket som bare det! :)
Prøvde tre ulike varianter - tok en stund før jeg fikk "swhung" på å trille pølsene. Jeg utfordret Lille Glede til å prøve, men hun bare spiste deig og rosiner... :)

Resultatet ble ganske bra, om jeg skal si det selv. Jeg er ikke alltid venn med gjærdeigen, men i dag kom vi godt overens.
I kveld så vi Jul i svingen og spiste lussekatter med smør og hvitost, og det var bare helt magisk! Mmm.. Ordentlig julestemning. Safransmaken kan være litt uvant i starten, men jeg synes det blir bedre og bedre for hvert år. Nå har jeg fryst ned flere poser som blir kjekke å finne til en god frokost eller kveldsmat senere i førjulstida.

5 kommentarer:

 1. De så jo fantastisk gode ut!! *jafse* Likte elefanten din på det første bildet-finfin*s* Kos deg videre med lussekattene dine:)

  SvarSlett
 2. Nam - de lussekattene så både luftige og gode ut! Synes de har en tendens til å bli tørre... men jeg burde kanskje begynne å bake selv - og ikke sammenligne alle med de som bakes og serveres på Sa....hi hi ;-)

  SvarSlett
 3. Namnam, lussekatter! det er lenge siden jeg har smakt.. Kanskje jeg skal prøve å bake selv.. Det spørs om jeg eventuelt skal få noen andre til å rulle ut pølsene, jeg er nemlig utrolig dårlig på det. Men øving gjør mester sier´em ;)

  SvarSlett
 4. Hei kjære Glede!

  For en deilig helg det så ut til at dere hadde i Trondheim. Det var sikkert godt å komme tilbake til gamlebyen en tur. Også minnet du meg på at det er lenge siden jeg har vært på Godt Brød;) Nam, verdens beste brødmat spør du meg! Hørtes så deilig ut at du og Herr Glede skulle ha dere en natt alene på hotell. Det er slikt som er luksus for småbarnsforeldre. Og som gjør godt for sjela og energinivået:) Masse fint du hadde fått med deg hjem også. Likte alt! Skjerfet var helt nydelig, og reinsdyret fra Aspegren var spesielt skjønt. Og ugla falt jo selvfølgelig i smak hos meg;) Jeg spiste lussekatter til den store gullmedaljen i går! Det ble faktisk middagen min.. hehe. Kjempegodt! Jeg har aldri prøvd å bake med safran. Jeg tyr som regel til juks og bruker gurkemeie.

  I kveld skal jeg spise middag ute, for deretter å dra på kino med en venninne. Rasmus skal være alenepappa. Blir godt for oss begge to, tror jeg:)

  Ha en flott kveld Glede!

  Klem fra Marthe (som nettopp har sett Jul i svingen på nett tv. Kjempefin serie!)

  SvarSlett
 5. Haha, så festlig deigskrape! Nesten så jeg har lyst å rote bort min så jeg må ha ny ;)
  Fine lussekatter, vi skal bake det på lørdag. Da har jeg invitert en venninne av datteren, så det blir pepperkake- og lussekattbaking med to 4-åringer. Kan bli gøy. Ser for meg litt annerledes former hvertfall :) Men gode skal de nok bli.

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...