mandag 21. desember 2009

Sunt og godt knekkebrød

På sensommeren foreslo Herr Glede at vi skulle prøve en oppskrift på knekkebrød som han hadde sett i programmet "Du blir hva du spiser". Vi kjøpte inn allle ingredienser, men så bestemte vi oss plutselig for å flytte.. Hehe.. Jeg har i hele høst hørt om folk som har bakt dette supersunne knekkebrødet, eller som svigerfar sannsynligvis ville sagt: fuglemat.

I går fikk jeg ånden over meg og satte i gang. For en enkel oppskrift!!

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl lettkokte havregryn
1 dl havrekli (evt kruskakli)
1,5 d sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann

Stekes i ovnen ved 160 grader på varmluft.

Sus sammen alt det tørre og rør inn vannet. Fordel røren på to stekeplater med bakepapir. Stek på rille 1 og 3 i 10 minutter. Ta ut platene og bruk en pizzaskjærer til å kutte opp i passe biter. Stek så i ytterligere 30 minutter, før du bytter plass på platene og steker 30 minutter til.

(Jeg har ikke varmluft på stekeovnen, derfor hadde jeg mer varme. I tillegg stekte jeg dem 20-30 minutter ekstra med åpen dør for å få dem sprø og god.

"Mmmm, dette var jo godt jo!", sa Herr Glede da vi tok den første smaksprøven i går kveld. I morges var det knekkebrød med makrell i tomat til frokost! Dette blir nok en ny favoritt her i huset.

I postkassen i dag lå denne flotte pakken fra selveste Kaspara!

Inni lå denne herligheten, som jeg har ønsket meg leeenge! For en tid tilbake kom jeg over noe sengetøy som minte meg om Kaspara, og forrige uke fikk jeg omsider sendt det ned til henne. Så fikk jeg altså denne som takk!! Det var veldig, veldig hyggelig - selv om jeg slettes ikke forventet noe tilbake. EEElsker den! Tusen takk. Skal fylle den med litt godsaker til jul og finne en passende plass i vår lille stue.2 kommentarer:

 1. Næææh, så søt sokk! Førjulsgave! :D

  SvarSlett
 2. Det så jo skremmende godt ut da!!!*gomle igjen*

  Kaspara er utrolig kreativ og dyktig, du var super heldig som fikk denne igjen av henne da!
  De er helt herlige:)

  Tusen takk for herlige ord i bloggen min, blir så glad når de ligger igjen søte ord fra deg vet du!

  Ha en superduper dag!

  Klem Ida Susanne

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...