fredag 1. januar 2010

Vips..

... så var jula over. Vi har hatt en fin uke, selvsagt med fokus på god mat og på familien. Jeg liker å starte på et nytt år! Blanke ark. Masse å se frem til. Mange planer og drømmer.

Inspirert av juleutgaven av Boligliv, laget jeg min egen karri i romjula. Skal prøve meg frem for å få den beste kombinasjonen, men denne gangen var det gurkemeie, pepper, spisskummen, koriander, nellik, sennepsfrø, ingefær, fennikel, kanel og chili.


Fikk vann i munnen av oppskriften på karrigryte - så den måtte selvsagt prøves. Karri frest i olje, hvitløk, løk, kyllingfilet, kokosmelk, hakket tomat, squash, gulrot, champignon, mango, sukker, limesaft, salt og pepper, mandler, cashewnøtter.

En herlig lukt spredde seg i huset, mens gryta "godgjorde seg"...

Masse gode smaker, herlig med litt tyggemotstand i nøttene.. Denne kommer vi definitivt til å lage igjen. Nesten gang med mer chili i karrien! Lille Glede fikk smake neste dag, og dommen var klar: "Mmm..!".
Her har det kommet mengder med snø, så Herr Glede har måket snø for harde livet! Glede selv har hatt en lite "bekkenløsningstilbakefall" i romjula, så jeg satt på trappa og observerte. Du, så fantastisk godt det er å være ute! Og tanken på at vi nå går en lysere tid i møte gjør meg glad!
Legg for øvrig merke til termokoppen jeg fikk av min gode venninne til jul! Bodum i lekker lilla. Så god å holde i! Den skal jeg ha med meg på fergeturen til jobb.

Blir aldri lei av utsikten fra kårboligen!

Nyttårsaften tilbringte vi med foreldrene mine og bror Glede. Etter mitt ønske spiste vi i toppetasjen - en flott stue vi bruker alt for sjelden. Mamma hadde dekket et nydelig bord! Hun serverte pinnekjøtt på Hellstrøms vis. Namnam.. Juleribba lager vi for øvrig også etter Hellstrøms oppskrift. Den smaker sååå godt!

Godt nyttår alle sammen!
Nå roper senga på meg...

4 kommentarer:

 1. Ønsker det et riktig godt nyttår, Glede!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 2. jeg blir ALLTID sulten og ikke minst inspirert på matfronten her inne hos deg! nesten så jeg kjenner duften av din hjemmelagde karri helt hjem hit til meg...nammmm :)

  tusen takk for gode ord fra deg, så hyggelig å lese at du liker deg inne på bloggen min! føler noen ganger at det blir veldig overfladiske innlegg siden jeg blogger veldig mye om min interesse og mitt fagomeråde som er interiør så jeg ble veldig glad for at di skrev at jeg hadde meningsfylte innlegg innimellom :)

  kroppen min har streiket de siste tre årene så jeg har virkelig måttet bruke tid på å takle det at jeg ikke kan trene og være aktiv som før, en blir jammen meg takknemmelig for det som en tar som en selvfølge når en får en slik erfaring...

  lørdagsklem

  SvarSlett
 3. 1))den karriretten så og hørtes utrolig god ut.
  2)for en nydelig utsikt fra kårboligen.
  3) godt nyttår!!! dså koselig å besøke bloggen din.

  SvarSlett
 4. Godt nyttår, Glede! Det ser ut som dere hadde en fin feiring :) Nå er vi tilbake i hovedstaden og hverdagen venter, noe som er litt kjedelig men også greit. Jeg går et spennende år i møte, med mitt siste semester på skolen og bacheloroppgave i fokus. Paristur med et vennepar skal bestilles, og forhåpentligvis dukker det opp en fristende jobb nærmere sommeren ;) Gleder meg til å følge med deg videre!

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...