lørdag 11. februar 2012

Spis regnbuen!

Bilde er lånt fra Berit Nordstrands blogg.

Berit Nordstrand er ei dame jeg har sansen for! Jeg har stor tro på hennes kostholdsråd, og anbefaler deg å ta en titt på bloggen hennes. "Spis regnbuen", sier hun. Dette har egentlig min familie levd etter i flere år nå, men jeg har hørt noen si det så treffende. Og det funker - i alle fall for meg og mine!


Her er en typisk lunsj for meg, både hjemme og på arbeid. Har alltid med meg litt av hvert med frukt og grønt i matpakken. Avokado med litt salt er forresten den nye påleggsfavoritten! Det passer utrolig godt sammen med leverpostei, men i det siste har jeg funnet ut at det er veldig godt i seg selv også. Legg merke til den lille biten med mørk sjokolade! Jeg mener jeg leste på Nordstrands blogg at det også kunne regnes "inn i regnbuen". Leste det i alle fall et sted. Det kan jeg godt leve med!


Ferskpresset juice. Inspirert av damen til min bror, kjøpte vi oss en juicemaskin. I dag brukte vi appelsiner, eple og gulrot til frokostjuicen. Dobbeltnam!


Smoothie har vi dilla på for tida. Lille Glede er veldig glad i det, har jeg funnet ut. Har laget det tidligere også, men har liksom glemt det litt. Veldig friskt og godt! Skogsbærblanding, banan og eplejuice - samt yoghurt, melk og vaniljepulver. Nå har jeg også kjøpt linfrøolje som jeg skal tilsette! Vi trenger mer av denne typen fett, har jeg lært etter å ha lest på Berit Nordstrands blogg... :)


Karriwok er barnevennlig! Lille Glede er veldig glad i denne varianten av wok. Rett og slett ulike grønnsaker krydret med salt, pepper og masse karri - stekt i god olje. Serveres med ris.Til slutt et lite tips jeg hørte på God morgen Norge. Når du skal koke ris, legger du et håndkle mellom kasserollen og lokket når risen har kokt opp. La risen trekke på svak varme og den blir god og klebrig. Det funker!

Ha en fargerik lørdag!

5 kommentarer:

 1. Så mye godt! Avokado er definitivt et av mine favorittpålegg, det er så godt! Spiste det på knekkebrød til frokost i går, og det er en god start på dagen, det! :) God helg!

  SvarSlett
 2. HIhihi å jeg kjenner jeg blir sulten av bildene dine:)

  Hjemmelagd juice er kjempe godt, og smoothie er en favoritt her i huset også.
  å avokado var en storfavoritt og jeg måtte ha det hverdag om ikke flere ganger for dagen tidlig i svangerskapet. Det er kjempe godt.
  ønsker dere en fin helg:)

  SvarSlett
 3. For en fin blogg du har! Klart du kan bli med på treff selv om du er nybakt mamma!

  Klem Lotte!

  SvarSlett
 4. Mmm så deilig alt ser ut!
  Vi er forholdsvis flinke til å spise variert med tanke på kjøtt og fisk men alt for dårlige på frukt. Barna spiser mye frukt men jeg og mannen glemmer det lett. Full skjerpings:)
  Håper du har hatt en kjempekoselig morsdag!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Kjempe inspirerende og fargerikt innlegg :) Jeg ble sulten som en okse (du pleier å ha den effekten med matinnleggene dine ;)
  Juicemaskin må jo være helt ganialt - den beste juicen er helt klart den som kun er naturlig!
  Håper du har en fin mandag, fine Glede <3

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...