onsdag 30. januar 2013

Over hele linja


Vi lager ofte ny tekst på kjente sanger her i huset, da kan det for eksempel lyde: "Mat, mat, mat - over hele linja!" - ikke helt tilfeldig...

Fra Osloturen ble det selvfølgelig med hjem litt mat. Fra Olivers og co, og fra Mathallen. Skulle gjerne kjøpt mer i Mathallen, men ikke alt var egnet til å ta med på flytur.. 

Chiliolje fra Olivers og co.
Til salater, i suppe, på pizza - uttalige bruksområder fortalte den utrolig hyggelige mannen i butikken.


Denne mangoeddiken fra samme butikk, skal visstnok passe veldig godt sammen med chilioljen i salater og supper, så den gleder jeg meg til å prøve.


Disse cherrytomatene fikk vi smake på, og de var helt nydelige! 

Er så glad for at jeg er matglad! 
Apropos det, oppdaget jeg nettopp at jeg er en av vinnerne i Matbloggsentralens giveaway i samarbeid med butikken Stangeriet i Mathallen. Dobbelthurra!



torsdag 24. januar 2013

På nett med Raballer

Oslolampen (Oslo Wood) fra Northern Lighting
Utrolig fin!

De som har fulgt meg ei stund, vet kanskje at min favorittbutikk over alle har vært Raballer i Kristiansund. Det var sånn "kjærlighet-ved-første-blikk" da jeg gikk inn i butikken for første gang (hvis man kan bruke det uttrykket om en butikk..). Her fant jeg alltid noe, det gjorde for øvrig også Herr Glede. Klær til store og små, møbler og interiør i kjente danske merker. Ble derfor oppriktig lei meg da jeg hørte at Raballer skal legges ned, men ble lettet og glad da jeg hørte at Raballer skal fortsette på nett.  

Nylig ble nettbutikken Raballer lansert, og selv om den skal fylles på med varer, er det allerede mange ting som står på ønskelista. Noen ting må jeg nok spare lenge til, men jeg har faktisk blitt flinkere til å unngå småkjøp og heller investere i ting jeg virkelig har lyst på!

NB. Bildene er lånt fra nettbutikken.


Vi har allerede en 4fold KlipKlap (veldig fornøyd), men ønsker oss også den største varianten, en 3fold KlipKlap - tenk å ligge hele familien her og slappe av!? Eller bruke den som ekstraseng ved overnatting.. 




Kurv fra Muuto


Hang around and toss around fra Muuto. Stilig!


For ordens skyld. Innlegget er ikke sponset. :)


søndag 20. januar 2013

Å ønske seg noe lenge


Det å ønske seg noe lenge, er sunt for både liten og stor. Fiducia har stått på ønskelista siden jeg så den for første gang.  Da jeg var på House of Oslo, fant jeg ut at jeg heller skulle kjøpe meg denne, enn flere småting. Faktisk var det (nesten) bare Fiducia og en finfin kjole som ble med hjem fra Oslo..
(pluss litt mat selvfølgelig)

Det var egentlig en ganske fin følelse å gå forbi masse ting og tang, som selvfølgelig er fristende å kjøpe - men likevel med en klar tanke om at jeg faktisk ikke trenger noen av disse tingene. Når det er sagt, synes jeg Fiducia passet fint inn i huset i Svingen, og den ga meg faktisk litt vårstemning da den ble satt på bordet! Ser du forresten hvor godt den passer til maleriet vårt? (Det har Anny Vattens signatur)


Den kombinerte vasen og lysestaken er så flott! Vi har egentlig lite pynt og stæsj, og det jeg velger ut og setter fram skal helst ha en funksjon. De ulike delene kan settes sammen på ulike måter ved hjelp av magneter, passer til både telys og kronelys (den til høyre) - og jammen kan de ikke brukes som vaser også! 


OK, en liten ting til ble med hjem... Jeg har nemlig en liten samling Mano-kopper som er daglig i bruk. Jeg kjøper alltid bare en kopp om gangen, og de har bare ulike farger. Denne gangen ble det et gult tilskudd i samlingen. Lurer på hvor mange farger jeg mangler? De finnes i hvit og nude tror jeg i alle fall...



En fargeglad hilsen fra meg

onsdag 16. januar 2013

Oss to i Oslo

Tre dager sammen med en av de fineste personene jeg vet om, inni og utenpå.

Oss to i Oslo.

Slik så det ut da jeg kjørte mot flyplassen i Molde torsdag kveld:



Jeg hadde ikke med meg kameraet, så mobilen fikk duge. 
Fredagen tok jeg trikken ned til sentrum og tuslet rundt alene mens søskenbarnet mitt var på jobb.
House of Oslo var høydepunktet den dagen. 
Kjøpte med meg noe derfra som jeg har ønsket meg lenge...

Lørdag gikk vi til Grünerløkka. En herlig atomosfære her! 
Vi fikk en pangstart på dagen da vi siktet oss inn på Olivers og co
En utrolig blid og hyggelig mann kom ut og i mot oss og bød oss på suppe med chiliolje.

For en kundeservice! Og når man er fransk og sier slikt som "voila" og "superb", er jeg solgt!
Endelig skal jeg få prøve noen produkter fra Olivers og co. Chiliolje var selvfølgelig noe av det jeg kjøpte.. 




Den første matbiten tok vi på Grünerløkka bakeri. En av de første tingene jeg la merke til var at de hadde sløydbenker til bord.. Kult! Her hadde bakerne begynt på dagens brød om natten, og det lå masse fristende ferske brød i hyllene. Skulle gjerne kjøpt med meg et eller tre!


Sandwich med chorizo, aioli og svarte oliven... Med brød fra bakeriet, selvsagt.

Søskenbarnet mitt kjenner den daglige lederen, og han fortalte blant annet at de skulle ha workshop den helga, for å teste ut nye oppskrifter! Så spennende...
Kan varmt anbefale dette stedet!


Så til det jeg virkelig, virkelig har sett frem til! Rett før jul spurte jeg søskenbarnet mitt om hun hadde vært i Mathallen, og hun klarte å svare uten å røpe seg. Turen til Mathallen var jo endel av julegaven.. :)

Mathallen var akkurat slik jeg hadde sett for meg... Ahh!! Matglade folk overalt og en fantastisk stemning.


Ønsker at jeg kunne dra snart igjen, og at jeg kan ta med meg min kjære Herr Glede! Da skulle vi hatt hele ettermiddagen her og gått fra sted til sted og smakt og drukket og handlet...


Vi tok et glass San Miguel og smakte på noen få tapasretter på dette stedet. Mmm..! Men vi kunne ikke spise for mye, for julegaven fra "verten" min var nemlig middag på:


Utrolig god mat! Vi smattet og koste oss...
Stedet er innredet med noe jeg tipper er gamle skolemøbler, i alle fall stolene.




Søndag dro vi på marked på Grünerløkka, der jeg kjøpte en fin gave jeg skal fortelle om når jeg har gitt den fra meg - OG vi var innom noen søndagsåpne butikker. Jeg hadde nesten ikke kjøpt noe tidligere, så jeg ble utrolig glad da jeg fant en butikk som hadde flere merker jeg liker og kjøpte meg en stilig kjole. Fornøyd!

Sååå fint med ei helg med fineste E i Oslo, og sååå godt å komme hjem igjen til familien min på søndag. 

Dette lever jeg på lenge!

Takk E og Herr Glede, for den beste julegaven!

søndag 6. januar 2013

Fra ROOM Copenhagen



... fikk jeg tilsendt denne flotte moodfood-serien de har laget i samarbeid med Pantone Universe. Heldige meg! Passer til tapas, sushi eller kanskje en frokost for to?
Trykk her for å se mer av produktene og muligheter for fargevalg. Jeg likte også den gule veldig godt! De er kjempefine å kombinere i ulike farger!


Hadde litt diffuse middagsplaner i dag, men da jeg tok bildene over av det nye serviset, ble jeg inspirert til å se om jeg kunne trylle frem en slags tapas... Hmm.. Hva hadde vi i skap og fryser, tro? Jo, når man er matglade som oss, finner man alltids noe...


Hvitløksdressing med majones og rømme.
Mild og god ost fra Derinngarden - den fikk vi i julegave. Liker matgaver!
Litt frukt og grønt.
Tørket og saltet elgkjøtt fra svigers. Lille Glede likte dette så godt!



Kasparas olivenboller fant jeg i fryseren. Disse må du prøve!


Vann og økologisk bringebærlimonade. Mmm...


Aprikossylte med karve, også en julegave.




Hjemmelagde kjøttboller fra fryseren, quesadillas- og pizzarester og appelsin (faktisk).


Slengte sammen røre til en potettortilla også. Superenkelt og godt!

4-5 mandelpoteter i terninger
1 finhakket løk

Stek potetene i olje i ca 10 minutter. Tilsett løk og stek i 5 minutter til. Tilsett:

6 egg
6 ss melk
6 ss fløte
Salt og pepper

Stekes på svak varme til eggestanden har stivnet. Klarer du elegant å vende den, kan du steke den litt på den andre siden også, før du serverer.


Her er en Herr Glede spesial for dagen: olivenboller, ost og hvitløksdressing.


Serviset blir garantert mye brukt! Frokoster, venninnekvelder, tapas, barneselskap osv. 
Tapas, eller fingermat, er virkelig genialt. Begge ungene smattet og koste seg. Tror på at matlysten øker når fargerik og fristende mat blir servert i et delikat servise. 


fredag 4. januar 2013

Et gledeshyl...



... kom det fra meg da jeg åpnet denne julegaven, det vil si, tre konvolutter var det. Jeg trodde gaven var fra mitt kjære søskenbarn, men så viste det seg at hun og min Herr Glede hadde gått sammen om en skikkelig overraskelse..! En flybillett til Oslo torsdag 10. januar, med retur på søndag..!! Søskenbarnet mitt bor i Oslo, så jeg skal få bo hos henne. Hun inviterte meg på tapas, og i tillegg vil hun ta meg med til Mathallen, noe jeg har snakket om siden første gang jeg leste om den på Matbloggsentralen.
Tenk - tre dager i Oslo, bare jeg!?? Gjett om jeg gleder meg!? En utrolig omtenksom gave fra to av de viktigste personene i livet mitt. Fredagen har jeg Oslo for meg selv, da søskenbarnet mitt skal på jobb. Jeg har allerede spurt Katrine og Marthe om forslag til hva jeg skal finne på, men er det noen av dere lesere som har noen tips, så kom med det!


Tenkte jeg skulle vise "det nye huset mitt" i samme slengen. Kjøpte det på herlige Raballer, dere vet jo at det er min favorittbutikk. Raballer legges dessverre ned nå i januar, men HELDIGVIS fortsetter de med en splitter ny nettbutikk. Sjekk her. De er blant annet de eneste i Norge som forhandler KlipKlap, såvidt jeg vet.


Huset har tilfeldigvis 24 esker. Det ble ikke brukt til julekalender faktisk - tror det kommer til å brukes til å systematisere småtteri som samler seg opp i "rotskuffen".


Lille Gledes spå. Velger du prinsesse eller fe?


Men dere - nå er det FREDAG!!!



tirsdag 1. januar 2013

Tanker om 2013

Godt nyttår!


Da ungene var i seng i går, ønsket vi det nye året velkommen med cava og kortspill. Det har blitt tradisjon å bruke glassene fra milleniumsåret... Tradisjoner er viktig.

Jeg liker å starte på et nytt år. Da setter jeg meg nye mål, drømmer om framtida og håper sterkt at det nye året skal bringe mye godt med seg.



Noen av mine nyttårsforsetter for 2013:

// bruke tid på menneskene rundt meg //

// gi flere komplimenter //

// gå flere turer //

// bli mer miljøbevisst //

// synge mer //

// fortsette å sette pris på de små gleder //


Hva med deg? Hva tenker du om det nye året?


P.S. Jeg skulle jo fortelle om den kjekkeste julegaven jeg fikk. Det får vente til neste innlegg.. Men kan i alle fall fortelle at jeg skal ut og fly..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...