søndag 21. mars 2010

Blått ute og inne

I dag har det vært blåblå himmel og strålende sol!! Våren er på vei, hurra! Akkurat nå er det egentlig litt vårstemning på kjøkkenet også! Kjøpte noen fine, blå ting hos An Angel by my side i går, og en kjempetøff blomsterkrukke med tavle på butikken til mine foreldre. Synes den passet perfekt for å henge på den gamle "håndkle"-hengeren jeg kjøpte på An Angel by my side for ei tid tilbake.Denne blå skåla måtte også få bli med meg hjem. En mugge i samme serie står også på ønskelista. Viktig å dele opp shoppinga vet du, så virker det ikke som man bruker så mye penger. Hihi.. Ja, så nå er det vårstemning ja - og da vi spiste herlige havrescones og drakk kaffe i formiddag, og Herr Glede smurte seg inn med solkrem for å feire finværet - da luktet det vår her i kårboligen!
Noen andre som opplever at hjemmelaga pizza ikke alltid blir like god? Vi har konkludert med at det handler om å legge kjærlighet også i matlaging! I går brukte vi god tid og gode ingredienser, og vi fikk til en utrolig god, gammeldags kjøttdeigpizza med passe tykk bunn. Hjemmelaga pizzasaus med masse godt, litt parmesan, litt pepperoni og Norvegia på toppen.

For at resultatet skal bli bra, tror jeg også pizzadeigen er alfa omega. Jeg har gjenoppdaget en pizzadeigoppskrift jeg fikk da jeg tok faget "Mat og helse" under lærerutdanningen. Den funker bra både til tynn og tykk pizzabunn.
5 dl lunka vann
1/2 pk gjær
1 dl olje
2 ts salt
mel til passe deig, ca 1 l. Jeg bruker litt grovt også...
Hevetid avhenger om man vil ha bunne tykk eller tynn.
Dette ble nok til en "langpanne-pizza", pluss seks småpizzaer - perfekt til å ha med når man har langdag på jobb eller seinvakt.

Da begynner straks Himmelblå! Ønsker alle en fin start på den nye uka! Snart påske, juhu!

4 kommentarer:

 1. Mhm, nå ble jeg sulten! :)

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. Jeg er så glad i blått! :) og jeg tipper jeg blir glad i himmeblå også.. Men jeg har bevisst ikke startet å sett på sesong 3 på søndager, da jeg ikke har sett noen av de andre. Men sesong 1 er bestilt på dvd, så da skal jeg ta et lite marathon :) Namnam, den pizzaen så knakanes god ut.. Du gjør meg alltid så sulten! ;)

  SvarSlett
 3. Hei Glede!

  Nå kommer våren, det kjenner jeg i hver eneste celle i kroppen. Det skal bli deilig med småsko, vårjakker og det å bare kunne putte Mathea i vogna uten å drasse rundt på dresser og luer og ull og fanteri;)

  NAM, pizza!! Ååå, det fikk jeg innmari lyst på nå. Er det noe som slår hjemmelaget pizza? Men jo, det er kanskje sant det der, at man må legge litt ekstra kjærlighet i mate for å få den perfekt.

  Joda, det var meg som hadde litt vondt i foten. Men så lenge det ikke feiler en noe verre skal man være hoppende glad, spør du meg;)

  Ha en flott dag kjære deg!

  Klemmer i massevis

  SvarSlett
 4. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...