onsdag 3. mars 2010

Nytt fra kårboligen

I høst var det innimellom vanskelig å finne på noe å blogge om, nå står innleggene og ideene i kø!! Morsomt! På morsdagen og Valentines day, fikk heldige meg gavekort på An Angel By My Side, av mine to kjæreste; først et fra Lille Glede, så dukket det opp et fra Herr Glede også! På denne butikken har de en utrolig flott tallerkenhylle som jeg sikler på, så burde spart gavekortet til jeg kunne kjøpt den, men er jo så mange andre fristelser også! Disse boksene fra House Doctor er så fine! Jeg har en stor fra før, og i dag sikret jeg meg to mindre utgaver. Den ene har i dag fått jobben som "fargeblyant-beholder". Jenta vår har blitt helt frelst på tegning, eller "diddl-diddl", som hun kaller det. Kan sitte en halvtime i full konsentrasjon! Morsomt.

Disse bittesmå tavlene falt jeg for umiddelbart - bare måtte ha noen! Hva jeg skal bruke dem til har jeg ikke klart for meg enda, men "spinner" på det. Noen av dere som har en god ide, kanskje?
I går var jeg hjemme med Lille Glede (ørebetennelse). I løpet av dagen begynte hun å bli seg selv igjen - herlig! Når hun skal sove, bruker jeg alltid å si til meg selv at jeg skal slappe av litt - men det ender nesten alltid med at jeg får et innfall om å bake, vaske eller noe slikt. Da går det fort i svingene en stund - jeg skal jo rekke så mye som mulig! Da jeg stod på kjøkkenet og vasket opp, husket jeg noe svigermor sa i helga; at vi måtte ta bilde fra kjøkkenvinduet.
Fint, sant? Blir så rolig og glad når jeg ser ut på dette. Ei svær villkatte bruker å sitte ved vedskjulet der..

I Trondheim var vi innom en forholdsvis ny kafè, jeg tror den heter "Bulldog". Jeg likte alt; interiøret, stemningen og ikke minst; maten. Vi kjøpte frokost; et utrolig godt brød med eggsalat. Ble inspirert til å prøve noe lignende. Valget falt på denne oppskriften på gulrotbrød. Jeg fikk ikke laget hevedeig, så tilsatte 50 g gjær og en god dæsj olje. I tillegg til en skje sirup, tilsatte jeg en skje honning. Ellers var melblandingen påvirket av hva jeg hadde i skapet: havregryn, fiberbakst, fint og grovt rugmel, samt hvetemel.

Resultatet så lovende ut, så jeg var veldig spent på hvordan det smakte. I går var mamma Glede og tante Glede på besøk, og dommen var klar: kjempegodt! Saftig og "godsmakan", som vi sier her. Anbefales!! Dette skal jeg definitivt lage mer, neste gang med hevedeig.

Til middag prøvde jeg en ny oppskrift på Chili Con Carne, fra Boligliv. En ting jeg la merke til var at det skulle litt mørk sjokolade i også.. Spennende!

Har prøvd mange oppskrifter på denne retten, men dette tror jeg må være den beste! Det skulle blant annet nystøtt koriander og spisskummen i, det ga en nydelig lukt! Jeg brukte kjøttdeig istedenfor oksekjøtt. Serverte også raspet gulrot til, glemte å ta det fram før jeg tok bildet.

Ha en god natt og en finfin torsdag!

6 kommentarer:

 1. God morgen kjære Glede!

  Først og fremst: GRATULERER MED DAGEN SOM VAR:) Hipp hurra, hørtes ut som en deilig dag med skitur, god mat og godt selskap:) Har hatt en travel uke, så jeg har ikke vært innom deg, men du har jo produsert lange, koselige innlegg på rekke og rad den siste uken:) Deilig når inspirasjonen kommer tilbake!

  Så gøy at Lille Glede er glad i å tegne. Det er en fin aktivitet! Jeg tror jeg tegnet hver eneste dag fra jeg var to til jeg var femten. Nå begrenser det seg dessverre bare til noen hjemmelagede bursdagskort og slikt i ny og ne;)

  Flotte ting du har kjøpt for gavekortene. Boksene er kjempefine, har hatt lyst på disse selv en stund.

  Nå skal jeg i gang med litt sconesbaking. Mamma og mormor kommer på besøk i dag. Kanskje jeg skal vaske over gulvene også. Husmordag altså:)

  Ha en super dag Glede!!

  Klemmer

  SvarSlett
 2. Hello....
  Neimen nææææ så digg det brødet så ut....nammi nammi...Nå ble jeg sulten selvom jeg nettopp har spist frokost..hihi....
  Også så heldig du er som har fått gavekort og kan handle så fine fine bokser...ja slike blir man aldri lei av gitt...
  Men hva du skal bruke de små søte kritt-tavlene til...hm....det veit ikke jeg gitt...
  Men gleder meg til å se hva moro du skal gjøre med dem. Lykke til.
  Drops

  SvarSlett
 3. Så kule de boksene var! Heldig med gavekort ja! ;)

  SvarSlett
 4. Ja her var det litt forskjellig!!
  Tøffe disse små tavlene;-)
  God mat, ser det ut til også!
  Snakks,
  K

  SvarSlett
 5. Jeg liekr at du er inspirert og at innleggene kommer hyppig! :) Så fine de boksene var.. Jeg likte både mønsteret, fargene og følelsen de gga meg ved første øyekast.. Lurt å bruke som fargeblyant-oppbevaring også.. Godt å høre at lille Glede begynner å bli bedre og seg selv igjen. Kan tenke meg at det er lite som er verre enn at egen barn ikke er i form. Og for en utsikt du har ut vinduet! Jeg drømmer selv etter eget tun og gjerne en låve den dagen jeg skal bygge og bo.. Du gjør meg glad! :) Ha en kjempe fin torsdagsettermiddag, glede

  SvarSlett
 6. Din lille kokkerinne*s*
  Så super godt og spennende ut..Også er du så flink til å bake*GOMLE*
  Er enig med deg at de boksene er ufattelig vakre, blir liksom ikke mett av å se på de*ler*
  Er så nydelige farger..
  Super søte små tavler.. De funker jo til "alt".. Henges på kurver, skrive hva kurven innholder på de, bordkort, gavelapp, skrive søte ord på dem og henge de rundt omkring i heimen, henges på døra på soverommet (f.eks) skrive "sov i ro eller drøm søtt"..Kunne sikker fortsatt og fortsatt*ler*
  De var fantastisk skjønne iallefall vennen:)
  Ønsker deg og dine en super herlig helg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...