onsdag 14. juli 2010

Fiskeboller på sydentur

Fiskeboller i hvit saus er godt det - men hvorfor ikke gjøre det på en litt annen måte? Hellstrøm sa, i et eller annet intervju jeg har lest, noe om at man skal variere litt for hver gang man lager "en rett". Kokosboller - fiskeboller på sydentur, er riktignok ganske så forskjellig fra tradisjonelle fiskeboller i hvit saus, men uansett; denne retten anbefales på det sterkeste.. Og forresten, den var litt sterk. Hihi..

Kokosboller - fiskeboller på sydentur

Fiskeboller
Kokt ris eller nudler
2 gulrøtter
1 squash
1 rød paprika
1-2 ss rød karripasta (OBS! Jeg brukte 1 stor ts, og det ble sterkt nok for Lille Glede iallefall.. )
1 dl fiskebollekraft
1 boks kokosmelk
2 ts sukker
2 ts limesaft
Frisk koriander til pynt
2 ss olje til steking

Skjær grønnsakene i strimler/skiver og stek dem raskt i en varm panne. Legg dem til side. Fres karripastaen i litt olje noen sekunder, før du løser den opp med fiskebollekraft og tilsetter sukker, lime og kokosmelk. Kok opp og legg i fiskebollene. La det hele syde noen minutter, før du legger i grønnsakene og koker opp. Pynt med frisk koriander (vi brukte tørket) og server med ris/nudler.

Min topp ti-liste begynner å bli laaang, men denne må skvises inn. Skal garantert lage dette igjen! Var veldig spent på Lille Gledes reaksjon, men selv om jeg så hun syntes det var sterkt, ville hun ha mer! Ååå, jeg eeeelsker å lage mat! I morgen er det meldt sol - HURRA!

Pssst! I går kveld var jeg inne på capris.no og bestilte noen bøker jeg har ønsket meg leeenge! Gleder meg til de kommer. Kan nesten ikke vente til jeg får sitte å bla i dem og prøve ut nye oppskrifter. Hva jeg bestilte? Fortsettelse følger...

5 kommentarer:

 1. Hei. Nam,nam,dette må prøves ut,la meg til som følger jeg. Klem fra Mette.

  SvarSlett
 2. Og matgleden din komme igjennom skjermen, glede!! igjen - jeg er så glad for at du deler disse herlighetene med oss, for jammen blir vi inspirert :) namnamnam, jeg elsker jo fiskeboller, og dette så fantastisk godt ut! skal også prøves.. Den lista er lang hos meg! ;)
  Hurra, jeg har fått meg jobb.. I bianco, men ikke den jeg snakket om sist. Den fikk jeg ikke, men så ringte de meg på mandag og ville ha meg i en annen stilling på hovedkontoret. Og i dag ringte jeg og takket ja :D Nå kan jeg reise på øyhopping med senket skuldre, og slappe ordenlig av. Bare nyte, det blir deilig!
  Apropos, i dag komme Ø hjem - og nå har han ferie!!
  Stor klem sendes din vei. Du er fin!

  SvarSlett
 3. Hei !

  Jeg blir sulten av å se i bloggen din, mange gode retter som jeg kopierer- og mye fint rett og slett :-)

  Jeg er spent på bøkene...

  SvarSlett
 4. Så spennende oppskrift, tror jeg må prøve den.
  Takk for tips!

  Velkommen til å besøke bloggen min!

  Mvh Mimmi-Leone

  SvarSlett
 5. Du sprer matglede rundt om i bloggverdenen kjære Glede:)

  Dette var et spennende alternativ vil jeg si..
  Spenstig og artig:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...