søndag 25. juli 2010

Kokebokdilla del 2, deilig tomatsuppe og Missy Elliott


Ja, også forresten; tranebær og frokostblanding! I dag kjøpte jeg usukrede, tørkede tranebær på vår nye, søte butikk her i bygda. Dermed var det klart for å lage en ny ladning med frokostblanding! Herlig med friske jordbær nå om sommeren. Kaffe er et must selvfølgelig!

I forrige innlegg skrev jeg om min lille shoppingrunde på capris.no. Her er de to siste bøkene jeg bestilte:Har tittet mest i Leilas kokebok og den er bare nydelig! Her er det mange ting jeg har lyst til å prøve! Dessuten er det utrolig mange fine bilder. Hvem ville ikke hatt en slik bakerovn forresten? Vil gjerne bli bedt i det selskapet...

Ny utgave av Boligliv i postkassa gjør livet gladere!


Vi har hatt besøk i dag, og hadde planlagt mathandlingen litt dårlig. Da må man være litt kreativ når det skal lages middag - men det er spennende når man har litt basisvarer i skapene! Resultatet ble en riktig god tomatsuppe. Her er det som havnet oppi:

1 finhakket løk
1/3 kinesisk hvitløk
2 ss tomatpure
1 dæsj balsamicosirup med appelsinsmak
1 l grønnsaksbuljong
5 finhakka smakstomater
Litt fullkornsmakaroni
Noen pølsebiter
Salt og pepper
Tørket og fersk basilikum
ca 4 ss seterrømme

Og jammen fant vi ikke en grov hvitløksbaguette i fryseren også! Det smakte herlig, særlig siden vi spiste den på balkongen i det fine sommerværet! Herr Glede prøvde med litt blåmuggost på toppen av sin suppe, noe han syntes var kjempegodt!Denne uka har vi vært supersosiale! Blant annet var vi på Moldejazz og fikk med oss Carpe Diem og Missy Elliott (bildet er lånt her). Selv om vi nesten regna bort, var det en super opplevelse! Har vært fan av Missy Elliott i mange år, så det var et kick å høre og se henne live!! Carpe Diem ble jeg også imponert over. Vi digga som bare det!!

I går var jeg på Gurispelet eller "Fru Guri av Edøy". En flott opplevelse på mange måter! Ekstra flott da jeg er filletante til en av skuespillerne. Hun avsluttet med så nydelig sang at tårene rant. Godt jeg hadde solbriller! :) Les mer her og her.

3 kommentarer:

 1. Flott innlegg!! Takk for linken;-)
  ...og der var tomta ja!! tøfft:-)
  K

  SvarSlett
 2. Tranebær samker godt både i frokost blanding og ellers.
  Så flink du er som lager blandingen selv, da blir den så mye bedre også.

  Gøy med ny kokebøker, kos deg!

  Mimmi-Leone

  SvarSlett
 3. hei!
  fant akkurat bloggen din..og ser jo at du er fra nordmøre..selv om jeg ikke akkurat kan finne ut helt nøyaktig hvor :)
  mye lekkert å se..deilig mat, og spennende husprosjekt!
  har akkurat startet med eget husprosjekt..og det er gøøy!
  titter nok innom her igjen snart!

  ---->gunnhild

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...