mandag 30. april 2012

Om restemat




Vi prøver å være flinke til å spise opp rester. 
Det skulle forresten vært et annet ord for rester - det høres ikke så bra ut, sant?

Apropos det, har du hørt om kokeboka Restekjærlighet?
Eller bloggen Restemat?
Ønsker meg boka, og følger bloggen. Ta en titt da vel!


I dag var det rester fra lørdagens taco som skulle brukes. 
Karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder.
Resultatet ble en egenkomponert "tacospaghetti".
Vi tryllet frem en enkel, god salat i tillegg (avokado sier jeg bare!).


Tacospaghetti

1 løk, finhakket
150-200 g karbonadedeig med tacokrydder (rester fra taco)
2 ss tomatpure
3 ss ketchup
1 ss fersk basilikum på tube
1/2 ts salt
1-2 dl vann

Stek finhakket løk i olje på middels varme. Tilsett de øvrige ingrediensene, kok opp og la det godgjøre seg minst 1/2 time. Mat med tomat blir bare bedre når den får stå en stund.

Kok litt fullkornspaghetti og fiks en enkel salat av det du har i kjøleskapet. 

Vips - en splitter ny og akkurat passe mandagsspennende middag av rester!
//Restekjærlighet//


5 kommentarer:

  1. Nam nam :) Vi prøver også å bli flink(ere) til å bruke opp restene :) Men er ikke alt eg liker og varme opp igjen! Ha en fin kveld videre :)

    SvarSlett
  2. Mmm - herlig! Vi kan være litt dårlige på restemat men som oftest har vi ikke så mye rester, så da er det ikke så farlig:)
    Hvordan går det med "trefftankene"?:)
    Ha en flott kveld
    Klem fra Kristin (som tydeligvis ikke er med på "gøy med barna" lengre, har alltid så mange planer hjemme for tiden...)

    SvarSlett
  3. Yess !! Rester skal brukes opp og det blir vel så godt som de andre middagene ;)
    Som kokk er er det noe vi er gode på , bruker som oftest rester til lunch på jobb.
    Men hjemme har vi ofte rester til middag. Man blir så kreativ da ;)

    Klem fra Janne som ønsker deg en fin dag i morgen :)

    SvarSlett
  4. Så smart måte å bruke restene på! Nam, det så kjempe godt ut :)
    Vet du hva? Jeg liker deg så godt!!

    SvarSlett
  5. FIn blogg :-) Så bra at du slår et slag for restematen! Det jeg synes er morsomt er å prøve å lage nye, spennende retter av gårsdagens rester, fremfor å bare varme dem opp igjen. Det blir mange kreative middager hjemme hos oss, noen ganger mer og noen ganger mindre vellykket :-) Hilsen Lou fra restemat.no

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...