fredag 5. november 2010

Lilla morgen og sjokoladefondantTok fram disse lyktene i går kveld. Jeg kjøpte dem i fjor til advent, på An Angel by my side. Det første tegnet her i huset på at vi nærmer oss herlig førjulstid...En samling vaser fra loppis, Rice og Kremmerhuset.


Lyst på en enkel og nydelig dessert til lørdagskvelden? Denne oppskriften på sjokoladefondant fikk jeg av en god venninne for et par år siden, og har laget den maange ganger. Den skal være litt bløt inni, og smelter på tunga. Herlig med vaniljeis til. Det som blir til overs, fryser vi ned med matpapir mellom. Når vi tar dem opp igjen, bruker vi å tine dem på ettervarmen om vi har laget mat i stekeovnen.

SJOKOLADEFONDANT

4 egg
60 sukker
200 g sjokolade, f.eks med 70 % kakao
180 g smør
80 g hvetemel

Visp sammen egg og sukker. Smelt sjokolade og smør, avkjøl det litt og rør det i eggene sammen med mel. Fylles i store 6-7 former, eller ca 14 små muffinsformer.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 6 min. Liker du dem bløt inni, er det viktig å ikke steke for lenge...

Da vi var på bytur og kikket på kjøkken, rakk jeg innom en Panduroforhandler og fikk rasket med meg litt småtteri. Liker disse heftene med forskjellig papir. Fine til julegavelapper og slikt.

GOD LØRDAG ALLE SAMMEN!

2 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg vann i munnen! Sjokoladefondant er det beste jeg vet. Farlig farlig... Det blir vel fondant til dessert etter pinnekjøttet i aften tenker jeg! :)

    Koselig blogg du har. Takk for titten...

    God helg fra Anine

    SvarSlett
  2. Superfine oppbevaringsbokser! Hvor har du kjøpt de? :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...