søndag 7. november 2010

Minipizza

I går fikk vi lyst til å lage minipizza. Kjempekjekt å fryse ned, så kan man ta med en i nistepakken når man har langdag på jobb, seinvakt eller lignende. Dessuten hadde vi lyst til å overraske snekkerne våre med en varm lunsj. Vi bruker aldri oppskrift når vi lager pizza, og varierer fyllet etter hva vi har tilgjengelig. Vi liker å bruke litt grovt i deigen, så metter det mer og blir hakket sunnere. Det er omtrent hva vi brukte denne gangen:

Pizzadeig

7 dl lunket vann
1 pk tørrgjær
Litt sukker
1-1,5 dl olivenolje
1-2 ts salt
2 dl havremel
2 dl fiberbakst
Hvetemel til passe deig

Løs opp gjæren i vannet, og tilsett litt sukker for å få fart på prosessen. Tilsett olje, salt og grovt mel, deretter hvetemel til passe deig. Den kan gjerne være littegrann klissete. Legg den til heving i en oljet bolle.



Kjøttfyll

1 sjalottløk
1 vanlig løk
Karbonadedeig
1 "dæsj" ketchup, økologisk
1/4 glass tomatpure
1 boks hermetisk tomat
Litt sukker
Fersk og tørket oregano
1/2 ts karri
1 ts  paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts balsamico/rødvinseddik
Salt og pepper

Del deigen i passe emner, og kjevle ut til passe størrelse. Legg på litt kjøttfyll - vi la noen chorizopølsebiter  oppå, før vi toppet med pizzaost og litt parmesan.

Herlig å finne i fryseren i en stresset hverdag.
God søndag.

2 kommentarer:

  1. Det ser godt ut asså, vi skal lage dem til middag i dag...ha en fin søndag videre.

    SvarSlett
  2. Heisan Glede
    De så deilige ut og fine som turmat!
    Kanskje jeg bytter ut med skinke til meg selv, for jeg er ikke så glad i kjøttdeig/karbonadedeig på pizzaen.
    Gutte elsker det. Jeg har alltid mitt lille hjørne med skinke.
    Ha en god natt!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...