I går fikk vi lyst til å lage minipizza. Kjempekjekt å fryse ned, så kan man ta med en i nistepakken når man har langdag på jobb, seinvakt eller lignende. Dessuten hadde vi lyst til å overraske snekkerne våre med en varm lunsj. Vi bruker aldri oppskrift når vi lager pizza, og varierer fyllet etter hva vi har tilgjengelig. Vi liker å bruke litt grovt i deigen, så metter det mer og blir hakket sunnere. Det er omtrent hva vi brukte denne gangen:
Pizzadeig
7 dl lunket vann
1 pk tørrgjær
Litt sukker
1-1,5 dl olivenolje
1-2 ts salt
2 dl havremel
2 dl fiberbakst
Hvetemel til passe deig
Løs opp gjæren i vannet, og tilsett litt sukker for å få fart på prosessen. Tilsett olje, salt og grovt mel, deretter hvetemel til passe deig. Den kan gjerne være littegrann klissete. Legg den til heving i en oljet bolle.
Kjøttfyll
1 sjalottløk
1 vanlig løk
Karbonadedeig
1 "dæsj" ketchup, økologisk
1/4 glass tomatpure
1 boks hermetisk tomat
Litt sukker
Fersk og tørket oregano
1/2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts balsamico/rødvinseddik
Salt og pepper
Del deigen i passe emner, og kjevle ut til passe størrelse. Legg på litt kjøttfyll - vi la noen chorizopølsebiter oppå, før vi toppet med pizzaost og litt parmesan.
Herlig å finne i fryseren i en stresset hverdag.
God søndag.
Det ser godt ut asså, vi skal lage dem til middag i dag...ha en fin søndag videre.
SvarSlettHeisan Glede
SvarSlettDe så deilige ut og fine som turmat!
Kanskje jeg bytter ut med skinke til meg selv, for jeg er ikke så glad i kjøttdeig/karbonadedeig på pizzaen.
Gutte elsker det. Jeg har alltid mitt lille hjørne med skinke.
Ha en god natt!
Klem fra Kaspara