lørdag 13. februar 2010

Med åtter roser - eller to...

Åtte roser vil jeg gi deg
En fordi du er så pen
En for alle drømmer i deg
(Lar du meg få plass i en?)
En fordi du er en hulder
En fordi du er en ånd
En for trykket av din skulder
En for varmen av din hånd
En for håpet, en for slottet
vi skal bygge. Det blir åtte
åtte roser som vil tørste
efter å få være nu
hos den niende og største
ville rose - som er du Heldige meg. Jeg fikk to roser i dag. En fra min kjære i anledning Valentine`s day, og en fra Lille Glede til morsdagen. Rosene minnet meg om de åtte rosene jeg fikk av kjæresten min da han holdt tale i bryllupet vårt. Talen var diktet "Med åtte roser" av Andrè Bjerke... Kunne ikke fått finere tale jeg.

Nå har vi kost oss med "Svin med fyll og fanteri". Mandelpoteter ble kokt 10 minutter, før de ble blandet med olje og rødløk i en ildfast form, og stekt på 200 grader i 25 min. Vi stekte svinekjøtt "omgitt" av en blanding med 1 dl strøkavring, 2 ss olje, 1 dl revet eple, 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ss timian og 1 ss rosmarin, samt salt og pepper. Dette la vi i ildfastformen sammen med sprøstekt bacon, og stekte det i ytterligere 12 minutter. Ved siden av hadde vi en dressing av 1 ts grov sennep, 2 1/2 ss olje og 1 1/2 ss balsamico.
Retten smaker litt som Provencalsk lammelår, den er bare litt mer mager... Jeg bruker også å ha i noen tomater, for å få litt farge og mer smak. Forrige gang brukte jeg spekeskinke i stedenfor bacon, og det var egentlig like godt.
Ønsker alle mødre en flott morsdag, og Happy Valentine`s day til alle sammen! Jeg gidder ikke å være i mot slike dager. Synes det er en fin anledning til å gi ekstra oppmerksomhet til dem man er glad i!

6 kommentarer:

 1. Skjønne roser..Har selv spist svin indrefile ikveld med mib kjære, er så vanvittig godt det:)
  Med sopp og krydderpoteter og alt annet digg*s*

  Kos deg masse ikveld;)

  SvarSlett
 2. Jeg blir rørt pånytt når jeg tenker på talene deres i bryllupet jeg, kjenner jeg får klump i halsen her jeg sitter! <3 Savner dere og gleder oss til helga! :)

  SvarSlett
 3. Åh...for et nydelig dikt - fikk tårer i øynene jeg! Fikk nydelige roser på døra i går - fra de to gullskattene mine! Nå skal jeg hive meg rundt og bake en kake - siden det er 3 ting å feire i dag...!!!
  Ha en nydelig dag da Glede!
  Hjerteklem fra Lunalu

  SvarSlett
 4. Så nydelig dikt! jeg kan tenke meg det falt noen tårer når det ble lest i bryllupet.. Og roser varmer alltid, tenk å bli sammenlignet med en! du er en rose, glede :) Gratulerer med morsdagen!! Jeg setter veldig pris på ordene dine, og jeg blir alltid glad av å kikke innom deg her. Derfor legger jeg gledelig (!) igjen spor, som kommer med oppriktighet. Ønsker deg en kjempe fin mors - og konedag :) for dem er du den beste!!

  SvarSlett
 5. Hei :-)
  hørtes jo ut som en virkelig herlig rett da!!
  Tusen takk for den fine kommentaren fra deg. Jeg vet jo så inderlig godt at det er jo tross alt min egen blogg, og jeg kan jo egentlig skrive når jeg vil og om hva jeg vil..hehe ;-)Så morsomt at det er du som har kjøpt armbåndet da! Jeg tenker jo at det er bloggere som handler hos meg..men det er jo mange som har helt andre navn i virkeligheten enn i Bloglandia ;-)
  Ønsker deg en super uke, og håper arbåndet faller i smak!!
  klem fra meg

  SvarSlett
 6. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...