fredag 12. februar 2010

Kan det bli nok levende lys?

Tipper jeg ikke er den eneste i blogglandia som elsker å tenne levende lys...? Her går det unna med både telys og kronelys. Da jeg var innom "vår" flotte interiørbutikk An Angel By My Side, falt jeg for denne "lykten".

Foreløpig er det "stumpene" fra adventsstaken jeg bruker. Ooops.. Der ser jeg at talget flyter utover.. Typisk. Noen flere som har det problemet? Noen gode tips for å unngå det? Er jo så vanskelig å få ut de greiene der.. Skapet som den nye lykten står på, kan du lese om her. Gleder meg sinnsykt til å få hvite vegger igjen!! Blir ikke fortrolig med disse trehvite veggene. Husbyggingsplanene går sakte fremover... Oh-la-la, så spennende!

Leste for øvrig i KK at ekte stearinlys ofte lages av palmeolje, og at vårt forbruk av dem dermed går ut over raseringen av regnskogen. Andre lys er laget av parafinvoks, og de slipper ut klimagasser. KK foreslår å lage sine egne lys av bivoks... Noen som har andre forslag?

6 kommentarer:

 1. Hmmm, nå fikk jeg dårlig samvittighet over lysbrenningen her i huset. Jeg er storforbruker av sterinlys på vinteren, og det går jo mest i parafinvoks kubbelys. Uff og uff. Dette visste jeg ikke. Jeg er jo egentlig opptatt av miljø og sånn, og tar det innover meg. Kanskje jeg skal tenne ett lys istedet for ti.

  Et tips til deg om den lyslykten, er å bruke t-lys istedet for kubbelys. Det kan være at bredere kubbelys også vil fungere bedre. Som et tips til T-lys, selger de visstnok store t-lys på europis som brenner lengere enn de små t-lysene.

  Ha en fin kveld. Klem Minmill

  SvarSlett
 2. Kan jo legge masse aviser en bolle å tenne på da! Da overlevere jo palmene! Ehm... Men ikke regnskogen da...

  SvarSlett
 3. Hei Glede på en solfylt dag!
  Tipper at sterainlys-faktoren er større her i interiørbloggland enn noen annet sted!
  Veldig koselig lykt du har kjøpt!
  Så kjempestas å høre at du baker Kasparas rugbrød!!! At Glede; sjefs kokken/bakeren i Blogglandia adopterer min oppskrift er fornøyelig!
  Her er mine tre gutter på bytur og leter etter små overraskelser til moren med tanke på morgendagen; så søte!
  Ha en finfin dag og kveld med selskap av Gled-mannen i dag.
  Klem Kaspara

  SvarSlett
 4. Har lært på jobb at første gangen du brenne kubbelys skal dei berre brenne i 3 timar, da helde dei seg fine og jevne, og renne ikkje utover. :) Ellers brenne eg ekstremt masse stearinlys, fra morgen til kveld ;)

  SvarSlett
 5. Titt tei Glede!

  Og god helg til deg og dine:) Jeg skjønner akkurat hva du mener; her brennes det stearinglys i alle former og varianter hver eneste dag. Synes nesten jeg legger poser med stearinglys i handlevogna like ofte som lek og brød. Men det gjør så mye med atmosfæren, og jeg tenner til og med lys på bordet når det bare er meg som skal spise. Viktig å gjøre det koselig for seg selv også:)

  Kjempefin lykt! Jeg hadde en periode der jeg var helt lyktoman. Nå har jeg "bare" tre stykker fremme, men det gjemmer seg sikker ti stykker i skuffer og skap.

  Ha en fin morsdag i morgen!!

  Klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 6. Ta vare på lysstubber, kjøp veiker og støp nye :) det er gøy!

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...