lørdag 27. februar 2010

Matlaging som terapi

Livet kan ikke planlegges. Onsdag dro vi til Trondheim. Vi rakk middag med bror Glede, litt shopping torsdag og et glass champis om kvelden. Tanken var å være hele helga, men da Lille Glede ble dårlig og ikke ville spise, kjørte vi hjem fredag morgen. Det er best å være hjemme når man ikke er frisk. Ørebetennelse var diagnosen. Ikke greit å være liten da...

I dag har det vært en helt nyyydelig dag her på Nordmøre. Sol fra skyfri himmel. Jeg og Herr Glede har fått gått oss en tur begge to. Herlig. Siden jeg la meg klokken ni i går og Lille Glede på mirakuløst vis sov til nærmere halv seks, våknet jeg full av ny energi. Når man må være mest inne og har masse energi, når man er litt frustrert over stadig forkjølelse og humbug - da må jeg finne på noe og da er matlaging "terapi" for meg!

Laget sjokoladekake med chili, svisker og gresskarkjerner igjen i dag. Denne gangen gjorde jeg noen justeringer i forhold til sist; halverte sukkermengden, erstattet halvparten av melet med kokosmel og tilsatte noen flere svisker. I tillegg strødde jeg sesamfrø og salt på toppen av kaka, sammen med gresskarkjerner - inspirert av en liten konfektkake jeg og Herr Glede smakte på en kafè i Trondheim. Synes kaken ble enda bedre denne gangen, så endringene skal noteres "i margen". Ikke en kjempesøt kake, men mange gode smaker og mye godt å tygge på. Men - enda kan jeg nok tørre å ha i mer chili!

Så måtte jeg prøve en ny type frokostblanding jeg fant i et blad for en stund siden; Granola. Her kan man egentlig bruke det man vil, men man skal ha en base av store havregryn (ikke lettkokte) e.l, jeg brukte firkorn. I min blanding tilsatte jeg i tillegg gresskarkjerner, solsikkerkjerner, sesamfrø, valnøtter og mandler. Jeg varmet forsiktig opp ca 200 g honning og tilsatte 2 ss olje, og vendte det tørre inn i dette. Deretter skulle alt inni stekovnen i 20 minutter på 175 grader.
En del søtere enn min "favoritt-frokostblanding" , så den blir nok ikke til hverdags, men den var spennende og crunchy! Neste gang tror jeg at jeg skal tilsette litt rosiner også. Den anbefales servert med gresk yoghurt og friske bær - det skal prøves til sommeren!
Oppdatering: jeg fant denne vin- og matbloggen i KK i dag, og måtte titte innom. Der fant jeg en litt annen oppskrift på Granola, som jeg likte litt bedre; mindre honning og heller litt eplejuice..! Og masse annet godt.. Den skal prøves neste gang!

Med sykt barn kreves litt kreativitet i forhold til å finne på ting. Her "baker" Lille Glede, mens jeg romsterer på kjøkkenet. Hun kan holde på lenge med å plukke havregryn fra en bolle over i en annen... Her prøves for øvrig også hårstrikk for første gang! Det var stas!

Så kan man jo alltids prøve mammas vintersett fra Pickles...
Det er flest fordeler med å bo her på bygda, men det kan være vanskelig å få tak i noen matvarer. Jeg har surfet på nettet og kom over en nettbutikk som heter http://www.kinsarvik.no/. Her fant jeg en del som jeg var ute etter: kokosmel, kokosflak (i alle fall noe som ligner) og bukkehornsfrø (til blant annet hjemmelaget karriblanding).

Da står en gresk spesialitet i ovnen; "Kleftiko". Vi hadde det til hovedrett i bryllupet. En favoritt i vår lille familie! Ønsker alle en flott lørdagskveld!

2 kommentarer:

  1. Ohohohhhhoooo, den sjokoladekaka hørtes knallgod ut! :D Bestiller til neste gang jeg! Hihi... Jeg og I og H har nå bestemt oss for hobbyklubb, starter opp på torsdag her hos meg og vi skal alle ha med oss en venninne hver, forslag til noe godt å ikke alt for usunt jeg kan lage...? Det kan ikke være så avansert, jeg er jo litt handicap på kjøkkenet vettu :P

    SvarSlett
  2. Har du handlet på iherb noen gang? Anbefales..!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...