søndag 21. februar 2010

Pizzafest med fiiine venner

Svigers har bygd seg et bakerhus med steinovn like bak huset sitt. Med langbord og levende lys, er det ordentlig hyttestemning der! Første gangen vi satt der og spiste pizza, visste vi at vi måtte låne huset og be inne venner på pizzafest! Så - i helga kom 9 gode venner på besøk! Gjett om vi koste oss!!??

Herr Glede var "sjefsbaker". Han og svigerfar fyrte i tre-fire timer i forveien, før gjestene kom og det var klart for å sette i gang. Her er noe av det vil brukte til fyll. Vi var begge så opptatt med baking og steking at jeg har få bilder å vise frem, men viser de jeg har...

Vi brukte "pizzaformer" og bakeplater da vi stekte pizzaen. Det går også an å legge pizzaen rett på steinen, men vi er ikke så "drevne" enda - det får bli neste gang!

Steketiden er vel kanskje ti minutter, og da får man god skorpe og smak!
Her er pizzadeig-oppskriften:
5 dl vann
25 gjær
1 dl olje
1 ts salt
1 l hvetemel
Vi hadde prøvebaking for noen uker siden, og da stekte vi fem brød på "ettervarmen". De var ferdige på 25 minutter! Saftige og gode, med herlig skorpe.
Håper vi også kan bygge oss et slikt bakerhus en gang - dette er virkelig genialt!
Må benytte anledningen til å takke de fine vennene våre for en flott kveld!! Og en stor takk til svigers som var så snille å låne oss huset.

7 kommentarer:

 1. Fy søren, det er urettferdig! Jeg vil også ha!! hehe.. Det høres så veldig koselig ut. Har faktisk noen bekjente som har en bakerovn på bryggerhuset. De har pratet lenge om å fikse den så den kan brukes. Kan hende jeg må pushe litt på der ;)
  Ha en kjempefin uke! Ü
  Eli

  SvarSlett
 2. Heisan Glede
  Så herlig å bli bedt på pizzafest i et bakerhus!!! Pizzaene så virkelig fristende ut også. Jeg elsker hjemmelaget pizza og det samme gjør gutta mine. Jeg tror faktisk "mammas pizza" ligger på sønnene mines middagsrangeringsliste akkurat nå. Den har danket ut både biff og taco, slettes ikke værst.
  Ja, Glede du MÅ, Må prøve de vaniljesnippene. De er bare sååå alldeles nydelige.
  De er blant topp ti-oppskriftene mine.
  Minus 20 var da styggkaldt...brrrrr....Her er det minus 13. Synes det var kaldt jeg. Gutta mine har vinterferie og får lov til litt Wii-spilling på morgenen. Tenkte jeg skulle prøve å lære dem strikkekunsten i løpet av ferien. De er veldig slike lage-gutter som lker å sitte og pusle med ting. Greit med noen hyggelig innendørsaktviteter også.
  Ha en superherlig, fortjent ferie Glede!!
  Klem Kaspara

  SvarSlett
 3. Vi kan å kose oss vi! Tusen takk for en uforglemmelig kveld, storkosa oss! <3

  SvarSlett
 4. Fantastisk stilig med bakehus(selv om det bare er på lån), det tror jeg vi også må bygge oss en dag :) Elsker en god steinovnsbakt pizza, men vi får klare oss med en bakestein i ovnen hjemme :) Håper du får en fin uke.

  SvarSlett
 5. mums vilken fest! Extra gott med en riktig ugn!

  SvarSlett
 6. Åh det så deilig ut! for en kveld! :) Mamma og pappa har resturert den eldste bygningen på gården og på kjøkkenet er den gamle baksterovnen pusset opp.. Nå mangler det bare dør og stekespade så skal vi også prøve dette.. Fytterakkern, nå gleder jeg meg enda mer :)

  SvarSlett
 7. Kjære Glede! Det var bare en god idé å ha en Pizzafest! Synes, det et herlig å lage Pizza selv, hver etter sin smak :) Så koselig at dere kunne låne svigers bakerhuset. Ha en fin kveld! Hilsen Pillepalle

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...