mandag 29. november 2010

Ventetid i bestemors hus...



Nå er desember straks her.
Gleder meg!

fredag 26. november 2010

Start med 2 ts tørrgjær...


Bland med 2-3 dl vann og litt sukker, og la gjæren løse seg opp. Tilsett salt,  1/2 dl olje, ca 1 dl havremel, 1 dl pizzamel og resten hvetemel. La deigen heve i en oljet bolle.


Pizzasaus: 1 boks hakket tomat, 1-2 hvitløksbåter, 1/2 chili, salt, litt sukker, basilikum, litt olje og litt vann. Kjør sammen i stavmikser.


Trykk deigen ut på platen. Legg på saus, sjampinjong i skiver, hermetisk ananas, pepperoni (f.eks fra Grillstad) og revet ost.



Fredagspizza!
GOD HELG!

Snikreklame


Siden jeg vet at noen av mine lesere er folk jeg kjenner og som bor i byda mi, benytter jeg anledningen til å drive litt reklame for en butikk i nærområdet. "Basic Outdoors", i samarbeid med Skogan friluftsgård, arrangerte denne uka en liten "event" i butikken (ligger i "gamle" Garveriet). Dessverre var vi få som møtte opp - MEN, vi som møtte opp fikk et lite moteshow av zumba-dansende jenter. Kjempemorsomt!


Her kunne man kjøpe alt fra kokosolje til jordbær- og bringebærsyltetøy fra Eide.


Vi kunne kose oss med nydelig chili-te, hjemmebakte rundstykker med godt pålegg og søte brownies og cookies. Nam!


Basic Outdoors selger Vossatassar, Kari Traa, Klâttermusen og Bula m.m. De har økologisk mel, div økologiske tørket frukt og nøtter og masse annet. Ikke minst har de deilig Nespresso og hjemmebakt kake.
Damene som har satt i gang dette, har også startet opp med Zumba-trening her i bygda!! Fantastisk at vi har slike ressurser i bygda vår!
Sender også en liten hilsen til mitt kjære søskenbarn (t.h) og hennes venninne på bildene over. Makan til sporty innsats!

tirsdag 23. november 2010

Tallerkenhyller får man aldri nok av!


Denne tallerkenhylla har jeg hatt lyst på lenge. Vår lokale interiørbutikk An Angel by my side ligger rett ved huset jeg bor i nå, så jeg har sett på den nesten ukentlig...


Har vært lite interiørkjøp i det siste - da vi tenker å vente til huset er ferdig. Nå har jeg imidlertid funnet ut at det nærmer seg såpass at det kan være lurt å begynne å "hamstre" litt.. Hehe..


Farsdagshelga oppdaget jeg at det var rabatt på hylla, så da foreslo jeg for min kjære at han kunne få den til farsdagsgave. Genialt! Ser for meg at den skal få henge over loppesofaen som skal stå på kjøkkenet.


Den kommer ikke helt til sin rett her, mot denne strietapeten, men tror den blir nydelig mot de hvite veggene i nyhuset. Liker også fargen veldig godt. Den har nesten samme farge som den brukte stolen jeg kjøpte i sommer.
P.S: Herr Glede fikk en annen farsdagspresang også altså... Litt mer i hans gate. :)

torsdag 18. november 2010

Hjemmelaget muslibar, sa du?


Ja, faktisk så kan man lage det selv! Ble inspirert tvert jeg så oppskrift på muslibar i herlige Boligliv.


Smart å ta med i matpakka. Knasende og sprø. Mye godt å tygge på.


Muslibar på min måte

50 gram havremel
50 gram havregryn
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
litt salt
100 gram dadler, finhakket
ca 25 gram mandler
25 gram linfrø
50 gram mørk sirup
35-45 gram smør

Bland mel, gryn, salt, krydder, linfrø og dadler. Tilsett sirup, og rør rundt. Smelt smør og vend det i de tørre ingrediensene. Samle deigen så godt du kan. Fordel massen i muffinsformer, trykk dem sammen med fingrene. Bak dem på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.


Har også fått bakt gulrotbrød i dag... Oppskriften finner du her. Jeg bruker litt mer grovt og tilpasser ellers etter hva jeg har i skapet. Brødene er kjempegode! Mine hadde blitt enda bedre om jeg hadde hatt en kjøkkenmaskin. Er nok viktig å kjøre deigen godt sammen. Første gangen stekte jeg dem uten former, og det ble egentlig best. Hvordan jeg har hatt tid til dette? Jeg og Lille Glede har vært hjemme i dag. Herlig. Og i morgen er det fredag! Dobbelt herlig.

onsdag 17. november 2010

Drømmen er i ferd...


... med å gå i oppfyllelse! For en herlig følelse.
Nå er det kjøkkenvalg som er i fokus. Norema eller Drømmekjøkken?
Vil du se flere bilder er du velkommen innom vår byggeblogg; HusGlede.

søndag 14. november 2010

Lime- og kokosvafler


Et av mine favorittmagasiner Kamille, har masse fristende oppskrifter. Tidligere i høst fant jeg en oppskrift på lime- og kokosvafler. Jeg synes kokos er veldig godt, så dette måtte jeg prøve.

Lime- og kokosvafler
4-5 plater

2 dl mel ( jeg brukte 1 dl hvetemel + 1 dl havremel)
2 dl melk
4 ss revet kokos
1 ss vegetabilsk olje
1 ss honning
Saft og finrevet skall fra 1 lime
1/2 ts vanilje
1 klype salt
3 egg

Bland sammen mel, kokos, vanilje, salt og skall i en bolle. I en annen bolle blander du sammen egg, honning, limesaft, olje og melk. Ha de våte ingrediensene i de tørre, og rør godt. Tilpass eventuelt røra med mer mel eller melk. Serveringsforslag i oppskrifta er med is, men jeg brukte bare hvitost og brunost. Funket det også. Jeg likte godt kombinasjonen av kokos og den syrlige smaken fra limefrukten. Synes dette var en litt morsom variant, og faktisk er den jo hakket sunnere en tradisjonelle vafler.

 

Kjøpte to svibler i går. Fikk et gammelt "løveglass" av snille mamma før helga, og den ene svibelen fikk plass der. Et lite snev av førjulsstemning i bestemors hus.

lørdag 13. november 2010

Øredobbefavoritter

Da jeg bodde i Trondheim, sa en gang en av mine elever til meg: "Du e egentli ganske jålat"... (Han sa det med et smil). Ja, jeg liker å ta på meg klær og tilbehør som jeg føler meg vel i - det gir meg energi! Da jeg ble mamma, ble det for øvrig mindre lange øredobber, smykker og armbånd (ikke særlig praktisk). Nå går det mest i små øredobber. Her er mine favoritter, disse har jeg brukt om hverandre i en lang periode nå. De røde er forresten nye, men de er allerede på favorittlisten - har dem på nå faktisk.


De to øverste er kjøpt på en morsom butikk på Merkursenteret i Trondheim, der man kan få kjøpt produkter av lokale designere. "Hipp-hurra"-øredobbene, eller "Fredags-øredobbene"  som jeg kaller dem, er kjøpt på Snella og Petronella. De røde kjøpte jeg på Nettpynt.
Nå får jeg og Lille Glede straks besøk av et vennepar med datteren - det blir stas. De bor i Trondheim, så sjelden vi sees. Da skal vi servere lime- og kokosvafler.. Oppskrift kommer.

God lørdag!

onsdag 10. november 2010

Hverdagens mat- og interiørgleder...

Så langt i uka har ...


... jeg laget denne enkle og supergode pastaretten med kylling, etter oppskrift fra ei goood venninne.

Pasta med kylling

Pasta penne
Soltørket tomat
Paprika
Evt. hvitløk
Matfløte
Soyasaus
Salt og pepper

Kok pastaen og stek kyllingen. La pasten renne av i et dørslag, før du blander sammen alt, utenom soyasausen. La det simre en stund, før du tilsetter soyasaus og serverer.
Dette er godt, altså!

... vi bakt brød med settedeig av sjåkmjøl og hvetemel. Settedeigen ( 5 g gjær, vann og mel) ble satt søndag kveld og kaldhevet over natten, før vi fortsatte på mandag; vann, mel, sirup, settedeig, litt mer gjær og salt ble blandet, knadd, før den fikk heve i flere omganger.. Puh.. Vi måtte faktisk korte ned på hevingen, for vi måtte da legge oss..! I følge pakken var hevetiden 4-5 timer - litt mye en mandagskveld. MEN - det ble et kjempesaftig og godt brød. Neste gang det skal prøves, skal jeg lage settedeigen dagen før en fridag... :)



... huset blitt stadig mer isolert. Herlig å se hvordan det går fremover! Vil du lese mer, ser innom vår byggeblogg her.


... jeg fått et fristende nyhetsbrev fra Nettpynt, og måtte bare bestille meg to små Mano-kopper. Har ønsket meg slike lenge.. Gode å holde i. Bestilte også fint julegavepapir fra House Doctor, så nå mangler bare julegavene. Hihi...


... har mammaen min ryddet kjøkkenskap og kommet over dette fatet. Som noen kanskje vet, samler jeg på dette serviset. Jeg begynner faktisk å få litt nå, og det er mye takket være snille Datt, som har skaffet meg en del (via noen hun kjente).


Hva har du gjort?

søndag 7. november 2010

Minipizza

I går fikk vi lyst til å lage minipizza. Kjempekjekt å fryse ned, så kan man ta med en i nistepakken når man har langdag på jobb, seinvakt eller lignende. Dessuten hadde vi lyst til å overraske snekkerne våre med en varm lunsj. Vi bruker aldri oppskrift når vi lager pizza, og varierer fyllet etter hva vi har tilgjengelig. Vi liker å bruke litt grovt i deigen, så metter det mer og blir hakket sunnere. Det er omtrent hva vi brukte denne gangen:

Pizzadeig

7 dl lunket vann
1 pk tørrgjær
Litt sukker
1-1,5 dl olivenolje
1-2 ts salt
2 dl havremel
2 dl fiberbakst
Hvetemel til passe deig

Løs opp gjæren i vannet, og tilsett litt sukker for å få fart på prosessen. Tilsett olje, salt og grovt mel, deretter hvetemel til passe deig. Den kan gjerne være littegrann klissete. Legg den til heving i en oljet bolle.



Kjøttfyll

1 sjalottløk
1 vanlig løk
Karbonadedeig
1 "dæsj" ketchup, økologisk
1/4 glass tomatpure
1 boks hermetisk tomat
Litt sukker
Fersk og tørket oregano
1/2 ts karri
1 ts  paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts balsamico/rødvinseddik
Salt og pepper

Del deigen i passe emner, og kjevle ut til passe størrelse. Legg på litt kjøttfyll - vi la noen chorizopølsebiter  oppå, før vi toppet med pizzaost og litt parmesan.

Herlig å finne i fryseren i en stresset hverdag.
God søndag.

fredag 5. november 2010

Lilla morgen og sjokoladefondant



Tok fram disse lyktene i går kveld. Jeg kjøpte dem i fjor til advent, på An Angel by my side. Det første tegnet her i huset på at vi nærmer oss herlig førjulstid...



En samling vaser fra loppis, Rice og Kremmerhuset.


Lyst på en enkel og nydelig dessert til lørdagskvelden? Denne oppskriften på sjokoladefondant fikk jeg av en god venninne for et par år siden, og har laget den maange ganger. Den skal være litt bløt inni, og smelter på tunga. Herlig med vaniljeis til. Det som blir til overs, fryser vi ned med matpapir mellom. Når vi tar dem opp igjen, bruker vi å tine dem på ettervarmen om vi har laget mat i stekeovnen.

SJOKOLADEFONDANT

4 egg
60 sukker
200 g sjokolade, f.eks med 70 % kakao
180 g smør
80 g hvetemel

Visp sammen egg og sukker. Smelt sjokolade og smør, avkjøl det litt og rør det i eggene sammen med mel. Fylles i store 6-7 former, eller ca 14 små muffinsformer.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 6 min. Liker du dem bløt inni, er det viktig å ikke steke for lenge...

Da vi var på bytur og kikket på kjøkken, rakk jeg innom en Panduroforhandler og fikk rasket med meg litt småtteri. Liker disse heftene med forskjellig papir. Fine til julegavelapper og slikt.

GOD LØRDAG ALLE SAMMEN!

torsdag 4. november 2010

Tapeter og tips

Jeg er på tapetjakt! Tapeten øverst til høyre, fra Flûgger farve, så jeg i et interiørblad og falt for den. Gikk inn på nettsiden og fant ut at man kunne bestille tapetprøver for 4 kr per stykk. Genialt! Bestilte prøver på disse fem. Har tidligere bestilt tapetprøver fra Wallpaper from the 70s. Noen av dem limte jeg på lerrett, og det finnes jo mye annet man kan bruke dem til også; til kort, som bakgrunn for bilder, på møbler osv. Men nå skal jeg altså få lov til å tapetsere hele vegger! Hurra! :)
Vet du om noen nettsider med fine tapeter, er jeg takknemlig for tips!


Her kommer et tips til de av dere som har små sjarmtroll i hus. Denne geniale barnesalven og andre økologiske hudpleieprodukter for mor og barn kan du kjøpe her. Vi har brukt denne siden Lille Glede var nyfødt, og den er som en mirakelsalve! Anbefales. Vi fikk vite om den da vi var på svangerskapskurs hos dama som er en av de to (ektepar og fastleger) som har utviklet produktene. For en stund siden gikk vi tom, og har virkelig savnet den - så i kveld bestilte jeg "ny ladning".


I går var vi på Kjøkkensenteret i Kristiansund og kikket på Drømmkjøkken... For en drøm. Les mer her, på vår byggeblogg.

Nå er det snart helg, folkens!
Hipp hurra!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...