søndag 19. april 2009

Livet er ikke bare en lek...

... det er også en dans på roser!
Lærte dette "mottoet" av søskenbarnet mitt, da hun var på besøk. Likte det så godt at jeg måtte dele det med dere. Hver dag har man valget; skal dette bli en bra eller dårlig dag? Selvsagt kan det være ting i livet som gjør at man har det vanskelig, men det er utrolig hva man kan styre ved å prøve å tenke positivt.
Her om dagen holdt jeg for eksempel på å miste motet av den enorme mengden klessvask som har tårnet seg opp, men så tenkte jeg; hva kan jeg gjøre? Jeg kan bli oppgitt og irritert, og dermed la det påvirke humøret mitt utover dagen... Eller, jeg kan vaske en maskin om gangen, henge opp klærne, la dem tørke og ta neste maskin. Det er jo bare en haug med klær! Så er jeg heller glad og fornøyd, og takknemlig over alt det gode som skjer i livet mitt! Forhåpentligvis vil det gode humøret smitte over på de rundt meg!
Jeg har selvfølgelig dårlige dager som alle andre, men jeg har alltid vært en som gleder seg over de små ting i livet, og jeg prøver bevisst å bli bedre til å tenke mer positivt, "velge mine kamper" og tenke at livet går videre selv om ikke alt går som jeg har tenkt. Det er ikke enkelt, men i det siste har det gått opp for meg at det til syvende sist er en selv som er ansvarlig for sin egen lykke og for å gjøre hverdagen så bra som mulig!
Her er en av de tingene som gjorde meg glad i helgen. Ost, kjeks og masse god frukt - delt med min kjære mann. Et herlig rødt og modent granateple smaker kjempegodt!

Ønsker dere alle en herlig søndag! Håper dere finner mye stort og smått å glede dere over!

3 kommentarer:

 1. Hei Glede!

  For en nydelig ny bloggheader du har! Den liker jeg veldig godt!
  Ser du spiste mange fine ting du! Fin og sunn også!
  Ha en videre glad søndag du også! Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 2. Så bra skrevet, glede! det er de små tingene som gjør hverdagen bedre, og det er viktig å minne oss selv på hvor godt vi har det :D hvis andre er positive og gir meg et smil er det klart det smitter, og dagen blir automatisk lysere :) ønsker deg en kjempe fin søndag, med små og store gleder!

  SvarSlett
 3. Nei å nei...kommentaren min ble borte...grrr...
  Men tenk positivt..hih i...

  Ja du kan jo ikke går fra en slik fin kommode kan du skjønne...neste gang fårn bli med deg hjem da vettu...
  Jeg har jo et skatoll jeg tror jeg skal fare over etterhvert her og...
  Drops...som er litt sliten etter laaaang tur med mann og barn på sykkel *puh*...

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...