tirsdag 28. april 2009

Så utrolig kult!

Jeg og Lille Glede er på hjemplassen min, for å forberede Herr Gledes 30års-lag til helgen. Fredag er det også marked/loppis på et samfunnshus her, og derfor var jeg i dag på mørkloftet for å se om jeg fant noen "lopper". Og det fant jeg... Men jeg fant også noe annet og mye mer spennende, som jeg absloutt ikke skal gi bort som lopper...! Altså, jeg fant en hel kasse med mønster, samt strikke- og hekleoppskrifter. Alt fra 70-tallet. Mamma har sydd flere av klærne jeg fant mønster på. Stilig!
Nå har det jo seg slik at jeg er tante (min manns niese) til ei ung dame som elsker å sy, med bloggen Utkledd. Hun skal jo som nevnt sy kjole til min manns bursdagsfest. Jeg ringte henne i morges, straks jeg fant denne skatten. Så i dag, når jeg skal dit å prøve kjolen, skal jeg ta med noe av dette, så hun skal få se på det.Kanskje kan jeg få henne til å sy noen av disse kjolene eller blusene til meg? Hihi.. Fant blant annet et mønster på en buksedrakt/heldrakt, som var kjempetøff! Det herreantrekket nederst på bildet, laget mamma til pappa for mange år siden. Skulle likt å sett han i det!Rett før jeg var på loftet, tittet jeg innom bloggen Linetoppen. Hun hadde funnet bilde av en heklet pute på Flickr. Like etterpå fant jeg oppskrift på dette vognteppet, som er i samme stil..! Spørs om jeg må prøve meg på denne! Det var utrolig mange spennende oppskrifter der, foreløpig har jeg bare sett gjennom en brøkdel, så bildene ble litt tilfeldig og uoversiktlige - men jeg er helt gira nå, tenk å finne slik en skatt!

7 kommentarer:

 1. wow for ett funnn.....
  En skatt jo...Skal bli moro å se om dere kan bruke noen av mønsterene til å kreere noe da=)

  Herlig kasserolle du har funnet og...handlet meg en slik en forrige uke jeg og...oransj...og vettu hva?? den funket på induksjonsovnen...gudskjelov...da Mr Karamell egentlig insisterte på at den ...den skulle vi ikke ha....*fnis*..tror han synes det var litt kult at den kunne brukes....

  Drops=)...jepp ut å spray...løp...hihi...

  SvarSlett
 2. Så många mönster! Den långa klänningen på översta bilden var superfin!

  SvarSlett
 3. Så gøy at du har fått knapper fra Snella og Petronella da! DU er jo virkelig en lucky lady ;)
  Også så FIN blogg du har da! Massevis av herlige loppisfunn her og jeg digger headeren din. Tror jeg slenger deg på linklista mi jeg :)

  SvarSlett
 4. Hei du gledesspreder!

  Har ikke vært inne hos deg siden fredag (dumme, ustabile internett), og nå hadde det kommet så masse fint! Så fine ting du fant både på loppemarkedet (innlegget nedenfor) og på loftet. Fantastisk gøy med gamle syoppskrifter. Muggen og glassene med hjerter var superskjønne og serviset er bare kjempefint. Er det figgjo tro?

  Håper du har en gledelig dag!

  Klem Marthe

  SvarSlett
 5. Jaaaa, så utrolig kult!! :D Masse herlig sy inspirasjon. kjenner du det klø? :) si ifra hvis niesen din tar imot bestillinger..

  SvarSlett
 6. De røde permene hadde jeg også!! og Alt om Håndarbeide over flere år står bortgjemt i en krok. De var en gang flittig brukt. Artigt ):

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...