Vi har slått opp så mange ganger på lasagneoppskriften, at den "åpner seg selv" på den siden, når man blar i boken. Litt saus- og oljeflekker vitner også om at vi har lagd retten utallige ganger. Nå kan vi strengt tatt oppskriften utenat, men ser på den innimellom. Vi behøver ikke å si noe til hverandre når vi holder på. Begge vet hva de skal gjøre.
Vi ble helt frelst på parmesan etter å ha smakt denne fantastiske retten hos Herr Gledes søskenbarn for mange år siden. Blir ikke det samme med annen ost!
Kjøttsaus; løk, hvitløk, karbonadedeig, 1 boks hermetisk tomat, 1 dl rødvin, salt og pepper.
Kjøttsaus; løk, hvitløk, karbonadedeig, 1 boks hermetisk tomat, 1 dl rødvin, salt og pepper.
Hvit saus; 4 ss smør, 3 ss hvetemel, 3/4 l melk, laurbærblad, sitronskall (blad og skall fjernes før sausen skal i formen), revet muskatnøtt (viktig!), salt og pepper.
Så legges alt lagvis i smurt form; hvit saus, lasagneplater, kjøttsaus, lasagneplater, hvit saus osv. Avslutter med hvit saus.
Stekes 30 minutter på 200 grader. Deretter tar man ut formen og strør på masse god parmesan og steker i ytterligere 10-15 minutter.
Nam nam. Hjemmelagd lasagne er en favoritt her også, selv om det ikke skjer så ofte. På familiebloggen min har jeg lagt ut en oppskrift på hjemmelaget moussaka med fetaost - den er også veldig god. Avokado er jeg helt avhengig av. På knekkebrød med krydder og tomat på, i smootien (da blir den kremete og full av sunne fettsyrer) og salater ;).
SvarSlettMmmm, det så nydelig ut!
SvarSlettVi har lånt denne oppskriften fra Glede og kan virkelig anbefale den! Selv har vi modifisert den litt, her skal den lages i morgen når svigerfamilien kommer :)
SvarSlettJa ba daba dooo, det så så godt ut altså...Jeg er altfor dårlig på å lage slikt fra bunnen. Men jeg vet det er såååå mye bedre enn disse ferdig pakkene ja...helt klart..
SvarSlettKult med den "plakaten" under her og...han var tydeligvis pisket til oppvasken..*fnis*..hihi..
Drops..
Mmmm, den må jeg prøve engang!!!
SvarSlettAhh, denne såg fantastisk deilig ut! Du har så mange inspirerande matinnlegg:) Er alltid inspirerande å lese og sjå bilder. Får vi sjå 17.mai menyen..;)? Fin 17. mai til deg og dine!
SvarSlett