lørdag 23. mai 2009

Hvordan spiser du taco?

Taco er en klassiker. Alle liker taco! Jeg kjenner i alle fall ingen som ikke liker taco. Det er "safe" å servere det når man får gjester, liksom. MEN - jeg tror alle har sin "favoritt-måte-å-spise-taco-på". Ei god venninne av meg, som har hatt fast taco-kveld hver eneste tirsdag med sin bestevenninne i mange år (!), legge fyllet i en bestemt rekkefølge på "lefsen"/i skjellet; først rømme osv. Broren min liker å varme lefsen med litt ost på, før han legger på resten av fyllet. Godt!

I kveld bestemte vi oss for å lage tacokrydderet fra grunnen av. Har hatt lyst til å prøve det lenge. Nå lurer jeg på følgende; hvorfor i all verden har vi ikke gjort det før!?? Bedre (mye bedre, spør du meg) og billigere!

Har ønsket oss en morter ei stund nå, og i går kjøpte jeg en på IKEA. Slik laget vi krydderblandingen (fant oppskriften her):

Vi blandet 1 ts salt, 2 ts cumin, ½ ts koriander, ½ ts chilipulver, ½ ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, samt litt pepper.

Det luktet aldeles nydelig! (Personlig synes jeg Santa Maria Tacokrydder lukter litt "gammelkar"... hihi..) Krydderet blandet vi i karbonadedeigen (sunnere og bedre enn kjøttdeig), og vi tilsatte 1 dl vann som man gjør med vanlig krydderpose.

Vi elsker guacamole til tacoen. I dag var den inspirert av Bror Gledes versjon; avocado, litt rømme, løk, hvitløk, salt og litt piri piri. Legg merke til hjerte-chipsen (litt prøvesmaking underveis hører med)!!

Helt tradisjonell salat med agurk, god tomat, paprika, crispi salat, hermetisk mais og hermetisk ananas. Noen reagerer kanskje på at "fersk-ananas-elskeren" Glede bruker hermetisk ananas, men etter prøving og feiling har vi kommet frem til at fersk ananas ikke egner seg i matlaging, den er smaker best alene! Gidder vi ikke å lage guacamole, bruker vi avocado rett i salaten. Siden vi begge liker alle ingrediensene, mikser vi salaten sammen, i steden for å ha tusen skåler. Mindre oppvask, mer KOS!

Vi skifter mellom lefse og skjell. For tiden er vi mest glad i taco tubs, helst de minste, men i kveld ble det store. Ost på karbonadedeigen så klart!

Man skal aldri si aldri, men hjemmelaget tacokrydder ga mersmak! Anbefales!
Men nå er jeg nysgjerrig! HVORDAN SPISER DU TACO?

9 kommentarer:

 1. Åh, nå blir det taco hos Dattene i morgen!!
  This is the way we do it:
  Alltid de store tacotubsene.
  Guacamole er et must, finner jeg ikke god avocado blir det noe annet til middag!
  Så er d ost, fetaost (helst den du får i en "blokk"), kjøttdeig med HOT tacokrydder, masse mais, ananas, tomat, agurk, hot tacosaus, guacamole og salat på toppen slik at det går an å holde den...
  NÅ ble jeg sulten!! *Snoker i skapet*

  SvarSlett
 2. Neimen, lage det fra bunnen ja!!! Hm...har liksom aldri tenkt over det jeg...Har tenkt...Hm..skal jeg si det...At det måtte komme fra Mexico liksom..hihi..så dum er jeg.
  OGså hørtes også så det jo så godt ut...Og temmelig enkelt må jeg si...Dette vil MR.Drops sette pris på det er jeg helt sikker på.

  Ha ha..må le av den lukta på taco-krydderet fra Santa Maria......LItt enig liksom-
  Men åi så mye fint du bestilte fra Sweet Memories da...Herlige Dropsige farger det der..knall...Kult å ha på kjøkkenbenken som dekorasjon når den ikke er i bruk, den piknikkdingsen...

  Og det fatet da..Yausa..hva er det med oss og alle de fargene og mønstrene om dagen...jeg blir helt yr når jeg ser lappetepper, settekasser, servietter og lignende hos andre jeg...*fnis*..billig "drug"....lett å please her med andre ord...Kan bare ruse meg gjennom blogg etter blogg etter blogg...så er det akkurat som om jeg har sydd litt, bakt litt og, vært på tur til Køben..Billig og enkelt..hahaha....
  Oki, god natt fra Frk Drops=)

  SvarSlett
 3. Hei. Dette skal vi prøve. Jeg liker nemlig ikke helt lukta og smaken av det kjøpte. Vi har brukt litt mindre enn anbefalt, og det hjalp men nå blir din metode prøvd.

  Klem ingunn :)

  SvarSlett
 4. Väldigt kul att du ville vara med och tävla på min blogg! :)

  //Lina

  SvarSlett
 5. Jeg har alltid brukt ferdigkrydderet, men nå skal jeg jammen prøve å lage etter din oppskrift!
  Vi pleier å lage en stor salat, og ha salat, skjell og karbonadedeig på fatet. Deretter bruker jeg skjellet som "spade". Ost oppå kjøttet og tacosaus til.
  mmmmm....sulten nå...;-

  SvarSlett
 6. ÅÅÅ jeg er kjedelig nå! :) men jeg spiser ikke taco :)

  SvarSlett
 7. Hei kjære Glede!

  Nå har jeg kost meg med alle de fine innleggene som har kommet siden sist. Det er fordelen med mange fridager og mye reising i mai - det er så masse fint å komme tilbake til:) Har ikke internett hjemme, men har en liten økt på skolen nå før jeg trasker hjemover. Måtte jo nesten kommentere på den her - jeg og Rasmus blir nemlig kalt tacoparet! Vi eeelsker det - kunne spist det hver dag uten problemer. Synes det er morsomt å diskutere hvordan man legger opp den perfekte tacoen. i helga var vi 16 stk på hyttetur, og på lørdag var det taco. Mange sterke meninger og rare komposisjoner kom frem!

  Her er min favoritt:
  - Jeg må ha tortillalefse, den har blitt obligatorisk.
  - Først et lag guacamole (hjemmelaget, men rømme, hvitkløk, sitron, salt, pepper, evt rødløk og tomater)
  - Kyllingkjøttdeig, ferdikrydret dessverre (men nå skal jeg prøve din blanding!) Bruker bare kyllingkjøttdeig. Synes det fungerer helt perfekt.
  - Salsa
  - Agurk
  - Tomat
  - Rødløk
  - Mais (masse)
  Vips, det var det hele. Men jeg må ha MASSE guacamole, det er det beste ved hele tacoen:)

  Ha en super dag, Glede!

  SvarSlett
 8. Dette ble godt. Kanskje lurt å være litt forsiktig med chilien om man har en sterk type...

  SvarSlett

 9. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
  E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
  Cell, Viber og whatsapp +2348155425481

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...