søndag 10. mai 2009

Risotto med sopp og sprøstekt bacon

Vi har hatt lyst til å prøve Risotto en stund... Er jo en klassiker som mange skryter av, så var nysgjerrig på om dette var noe for oss. Fant oppskriften her. Risotto med sopp og sprøstekt bacon.


Sopp stekes i smør, krydres med salt og pepper og fersk timian.

Finhakket løk og ris freses i olje, før det tilsettes hvitvin. Dette kokes inn. Så spes det med hønsebuljong, litt etter litt. Dette skal i følge oppskriften ta 20 minutter. Slik ble det ikke helt med oss. Syntes også det var litt lite kraft, så neste gang tror jeg vi lager litt mer. . Sopp, smør og parmesanost røres inn til slutt.Serveres med srøstekt bacon på toppen. Det var en mettende rett med masse gode smaker! Tar gjerne i mot råd fra erfarne "Risotto-kokker" på hvordan vi skal få den litt "bløtere". Vi skal fortsette å eksperimentere med Risotto, neste gang skal vi prøve en annen oppskrift.

1 kommentar:

  1. Ah, du viser så masse godt på bloggen din! Har hatt en litt travel uke, så jeg har ikke vært så flink til å vandre rundt i bloggland. Men jeg blir mer og mer sulten og mer og mer glad jo lenger ned i innleggene dine jeg kommer. Har vært nede å snust på lasagnen du laget nå, og vet hva jeg skal lage på torsdagskvelden. Da har jeg date med mannen, og lasagne blir kveldens mat, med parmesanost på toppen. Finnes det forresten noe bedre enn parmesanost? Må i såfall være parmaskinke...

    Risotto har jeg alltid hatt lyst til å lage, men har liksom fått det for meg at det er litt vanskelig. Det SÅ hvert fall veldig godt ut. Men tips til å få den bløtere har jeg dessverre ikke, jeg er ikke så bevandret i risottoens verden. Du får kjøre på med fløte, hehe;)

    Flinke til å nyte ser det ut som dere er, og det liker jeg!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...