lørdag 4. april 2009

Provencalsk lammelår

Da er vi hos svigermor og svigerfar... Avslappet og munter påskestemning, trilletur, lek, god mat, aviser og kaffe...
I går fikk vi servert Provencalsk lammelår, en fantastisk,fransk klassiker, som vi har laget flere ganger før! Oppskriften finner du på matprat. Lammelåret gnis inn med sitron, salt og pepper. Deretter gjøres det samme med en blanding av hvitløk, persille og strøkavring i god olje (vi bruker også rosmarin). Lammelåret legges på en seng av potetskiver og skåldet tomat, og stekes på 175 grader til termometeret i låret viser 55-60 grader. Da strør man over en rester av den nevnte blandingen, tilsatt parmesanost, og låret stekes til det blir 70 grader innvendig. Rett og slett nydelig!

Da vi kom i går ettermiddag, fikk vi servert nystekt brytebrød og svigermors deilige eggesalat.


Kunsten å kose seg... Det kan vi!

1 kommentar:

  1. Hei Glede
    Livsnytere har det aller best!
    Så fristende bilder du viser. Alt så jo himmelsk ut. Deilig å gå til dekket bord, antar jeg.
    Fortsett med å nyte dagene! Ha en fin palmesøndag! Klem fra kaspara

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...