søndag 7. juni 2009

Er du sulten?

Det er ikke jeg, nemlig! Gjør deg klar for et bilderas fra min helg, med fokus på god mat!
Fredag kveld

Alene hjemme. Koste meg med en salat av rester fra jeg bakte horn! Ost- og skinkesalat med soltørket tomat, miniplommetomat og vårløk. Toast med pesto. Vannmelon til dessert!

Lørdag kveld

Biffsalat stod på menyen. Fikk lyst til å bake et godt brød til! Da ble det et halvgrovt foccacia...

Kjøpte mørbrad som Herr Glede skjærte opp i strimler.

Løk, sølvløk, bacon og kjøttstrimler servert på en seng av crispisalat, med min kjære tantes hemmelige dressing til.

Ble riktig så fornøyd med brødet! Elsker foccacia!

Mmm....
Dessertmage har vi såklart, og da ble det lun brownies og herlig vaniljeis!

Sa jeg at vi bakte rundstykker i samme slengen også? Teamwork. Herr Glede laget deigen, og jeg trillet dem ut mens han sov middag... :)

Søndag formiddag

Bror Glede kom på sen-sen frokost! Melon er et must til sommerfrokosten!


Laks og eggerøre... Her skulle det også vært bilde av eggesalat, etter svigermors oppskrift. Kokte egg, skinke, purre, creme fraiche, salt og pepper. MEN bilde har forsvunnet og jeg får ikke plassert det her om jeg laster det ned på nytt.
Søndag ettermiddag
En god venninne kom på besøk og vi bestilte oss kinamat! Jeg bestiller alltid det samme; Tai Ga Fu. Sinnsykt godt!
Den har imidlertid vært litt kjedelig krydret de siste gangene, og jeg spurte om å få den litt sterkere. Jommen sa jeg smør! Krydder skal hun få, jenta, tenkte de og puttet oppi all chilien de hadde. Øynene gikk i kryss, leppene brant og jeg ble helt klam! Helt sant. Men godt var det.

Min herlige venninne med verdens søteste sokker, spiste Chef Pot. Nesten det samme, men med scampi og kamskjell i tillegg. Ikke riktig så sterk hennes da...

Sa jeg at vi spiste brownies og is til dessert? Måtte jo nesten ha det for å roe ned kroppen etter chili-sjokket...

Helledussen så glad jeg er for at vi her i huset liker å nyte god mat! Leste i forrige utgave av Kamille at på landsbygda i Frankrike lever man for å spise og drikke. Nytelse og god mat med gode venner er viktig, og alt i hverdagen styres rundt måltider, dagens høydepunkter. Dagene blir bygd opp rundt det, tiden regnes før og etter mat. En gang for mange år siden, var det noen på besøk hos oss som bemerket at vi var litt sånn. Hehe.. Det innrømmer jeg lett og jeg er stolt av det. Tror jeg må avslutte med litt vannmelon til kvelds. Hihi..

Hvordan har din mathelg vært?

5 kommentarer:

 1. Alt sammen ser helt nydelig godt ut...nå ble jeg sulten igjen;)
  Og jeg som egentlig har lagt meg...zzz
  Her følger jeg absolutt gjerne...trenger kulinarisk inspirasjon;)
  Foccacia brød er best!!
  Natta fra Maja

  SvarSlett
 2. Hehe, det så ut som en slitsom helg!! ;) Skulle vi kanskje flytte til landsbygda i Frankrike...?? :) Jess, møtes snart, vi får planlegge noe med Herr, Herr og Lille! :)

  SvarSlett
 3. Mmmmmm - det ser rigtigt lækkert og indbydende ud. Skønt med god mad døgnet rundt. Jeg tror for øvrigt godt jeg kunne leve i Frankrig på grund af deres madkultur! :-)
  Foccaica brødet ser vææældig lækkert ud! Tror jeg må prøve at bage et snart.
  HIlsener fra Charlotte i DK

  SvarSlett
 4. Åh, jeg ELSKER bloggen din Glede - og jeg tror at om vi hadde møttes hadde nok skravla gått om mat. Mat er lidenskap, nytelse og sosialt samvær. Jeg kan bruke hele dager på å planlegge hva jeg skal lage til middag. Knaskje vi burde flytte til Frankrike?

  Min mathelg har vært som følger: På fredag laget jeg aubergin fylt med ris, tomat, løk, hvitløk, kanel, rosiner, fetaost og nøtter. Med tsatsiki og godt brød til. Laaang helgefrokost med egg, godt brød, melon og jordbær på lørdag. På kvelden spiste vi av alle ting frossenpizza (det skjer en sjelden gang når vi er slitne eller har det travelt. Men det MÅ være pizza pollo fra Dr. Oetker, alt annet smaker papp) I går kveld laget vi hjemmelaget vegetarlasagne. Nam, nam, en ganske bra mathelg:)

  Fortsett å fòr oss med matinspirasjon, det liker jeg:)

  Ha en super mandag!

  SvarSlett
 5. Nam nam nam nam! Den biff salaten såg kjempe god ut :) Nå ble jeg sulten nå :D

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...