mandag 8. juni 2009

Focaccia for you my friend!

Fikk en forespørsel om å legge ut oppskrift på focacciabrødet nevnt i forrige innlegg, og det kan jeg selvsagt gjøre! Enkelt å suse sammen, og smaker kjempegodt!


2 ts tørrgjær
3 dl vann
500 g hvetemel
1 1/2 ts salt
3 ss olivenolje

Hell gjæren i 2 dl av vannet (i boken foreslår man 2/3 kaldt vann, blandet med 1/3 kokt vann = passe temperatur). Jeg bruker å ha i en liten dæsj sukker, da jeg har lært at det "setter fart i gjæren". La stå i 5 minutter, og rør om. Tilsett resten av vannet. Bland mel og salt, og hell denne blandingen i gjærblandingen til deigen blir myk og klebrig. Kna deigen på et melstrødd bakebord, og legg den deretter i en oljet bolle. Dekk den med et kjøkkenhåndkle (viktig at det ikke "trekker"), og la deigen heve i ca 2 timer. Slå den sammen, og bak den ut, slå små groper i deigen med en finger. Drypp over litt olivenolje, og strø salt over. Så er resten opp til deg! Her er noen forslag (spørs om du skal servere det som tilbehør eller som et "måltid" i seg selv):

- strø over rosmarin, eller andre urter
- legg på biter av soltørket tomat eller oliven, kanskje begge deler?
- del deigen i to, kjevle to like deler, og legg noe godt mellom; ost, basilikum, tomat, you name it!

La det etterheve i 30 minutter. Stekes deretter i forvarmet ovn på 200 grader til det er gyllent, 30-45 minutter. Drypp over litt olje, og server varmt.

5 kommentarer:

 1. Namnamnam!! dette skal noteres og prøves :) er du på bloglovin, Glede? skulle så gjerne ha hatt deg der, og lagre disse fine oppskriftene.. Og ikke minst få vite når det kommer et nytt innlegg fra deg ;)

  SvarSlett
 2. Har sittet kost meg med å scrolle nedover bloggen din og vet du hva, det endte med at jeg fikk så fryktelig lysst på noe skikkelig godt å spise!!! Kan du forstå det?!??

  SvarSlett
 3. Ååå, det ser deilig ut! Tusen takk for oppskriften og nydelig kommentar også!
  Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 4. God formiddag, Glede!
  Til helgen skal jeg prøve oppskriften din!
  Godt du sprer rundt deg med matglede, fine oppskrifter og tips til oss litt sløvere kjøkkenslitere.
  Her er det grått vær i dag, og vi skal på sommeravslutning på stranda for 2.trinn i kveld med grilling og lek. Håper på oppholdsvær!
  Ha en fin gastronomisk dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 5. Tusen takk for oppskrift :)-Mon

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...