torsdag 30. april 2009

Klar for stranda!

Med temperaturer på rett under 20 grader, drømmer man om det som skal komme! Sol og sommer... Og piknik! Her er et bevis på at jeg også tidligere har vært svak for sterke farger og mønstre. Denne kjølebagen kjøpte jeg for to år siden på Åhlens, tror jeg.

Den har allerede vært med på mange "utflukter" til våre faste favorittsteder!


Elsker fargene og kjenner sommerfølelsen når jeg ser på den! Den blir fylt med masse oppskjært vannmelon og ananas, kanskje en salat og god drikke! I tillegg følger det geniale piknikpleddet fra Åhlens.

Jeg er forelsket...

... i denne asjetten som ble med meg hjem fra et besøk hos svigers i dag.

Jeg er så heldig altså, takk kjære svigermor! Denne har vært Herr Gledes eller hans brors.

Håper det snart dukker opp en liten tallerkenhylle jeg kan ha på stua..! Der skal denne skatten få stå.

tirsdag 28. april 2009

Man trenger ikke å gå på loppis...

... når man kan gå på skattejakt i mammas skap! Enda mer Turi-design... Juhu! Koppen er Folklore og Muggen er Elvira.



Det skal finnes et komplett frokostservise i Elvira en eller annen plass i dette svære huset, så jeg må bare fortsette å lete... Hvem vet, kanskje dukker det opp flere skatter?

Så utrolig kult!

Jeg og Lille Glede er på hjemplassen min, for å forberede Herr Gledes 30års-lag til helgen. Fredag er det også marked/loppis på et samfunnshus her, og derfor var jeg i dag på mørkloftet for å se om jeg fant noen "lopper". Og det fant jeg... Men jeg fant også noe annet og mye mer spennende, som jeg absloutt ikke skal gi bort som lopper...! Altså, jeg fant en hel kasse med mønster, samt strikke- og hekleoppskrifter. Alt fra 70-tallet. Mamma har sydd flere av klærne jeg fant mønster på. Stilig!
Nå har det jo seg slik at jeg er tante (min manns niese) til ei ung dame som elsker å sy, med bloggen Utkledd. Hun skal jo som nevnt sy kjole til min manns bursdagsfest. Jeg ringte henne i morges, straks jeg fant denne skatten. Så i dag, når jeg skal dit å prøve kjolen, skal jeg ta med noe av dette, så hun skal få se på det.



Kanskje kan jeg få henne til å sy noen av disse kjolene eller blusene til meg? Hihi.. Fant blant annet et mønster på en buksedrakt/heldrakt, som var kjempetøff! Det herreantrekket nederst på bildet, laget mamma til pappa for mange år siden. Skulle likt å sett han i det!



Rett før jeg var på loftet, tittet jeg innom bloggen Linetoppen. Hun hadde funnet bilde av en heklet pute på Flickr. Like etterpå fant jeg oppskrift på dette vognteppet, som er i samme stil..! Spørs om jeg må prøve meg på denne! Det var utrolig mange spennende oppskrifter der, foreløpig har jeg bare sett gjennom en brøkdel, så bildene ble litt tilfeldig og uoversiktlige - men jeg er helt gira nå, tenk å finne slik en skatt!

søndag 26. april 2009

Når man minst venter det...

Familien Glede og et vennepar dro på loppemarked litt på impuls i dag! Helt uten forventninger egentlig.. Og det er når man minst venter det at man finner ting man bare må ha! Sant?
Var innom et sjarmerende, lite garasjesalg hos et hyggelig par. Se hva som ventet på meg! Det var en blå en der også, men da jeg skulle se nærmere på den, fikk jeg beskjed om å holde fingrene av fatet - for den hadde en annen dame sett seg ut! Hehe.. Vi får en ganske pussig oppførsel når det er noe vi vil ha! Men jeg skjønner henne godt, forsåvidt. Fikk høre at hun hadde stått der en time og ventet på at klokken skulle bi 14, for da åpnet de offisielt..
På et loppemarked et annet sted i byen, fant jeg disse herlighetene.. Synd at det manglet et grønt glass, men jeg kunne ikke la det grønne stå igjen alene. :)

Drømmer om en lekestue til Lille Glede. Der skal vi ha den prikkete kasserollen jeg fant forrige helg, de seks miniglassene jeg fant på Fretex, samt dette funnet.

Da kan hun servere iskald saft til vennenne sine en varm sommerdag!

Falt for denne koppen... Likte fargene og blomstene så godt. Passer godt til kaffe om morgenen.
På garasjesalget fant jeg deler av et servise jeg mener å ha sett før. Er det du som har noe av dette, mamma? Eller bestemor, kanskje? Liker så godt mønsteret!

Det er turi design. Samme som det serviset jeg fikk av svigermor...

Og så til det pussigste kjøpet. En samling plater... Hahaha! Jeg kjøpte den først og fremst fordi jeg likte fargene og bildene, men her er også masse flott musikk som jeg gjerne skulle hørt på og danset til... Hadde jeg bare hatt en platespiller...!

Jeg finner ikke noe årstall på. Først tenkte jeg at den må være ny, for den så helt ny ut.. Men det lukter gammelt og er litt teipet inni.

lørdag 25. april 2009

Herr Gledes grønne hjørne

Herr Glede fikk seg noen fine hageredskaper fra Indiska i gave fra meg her om dagen... Og så kjøpte jeg det berømte fuglehuset til oss begge med det samme... Hehe..

Flittige Lise pynter nå opp på spisebordet. Hun var nok mer flittig i starten, mener Herr Glede. Hun har blitt litt pjusk de siste dagene. Men elsker rosafargen!

Herr Glede hadde lyst på et hageblad, og jeg narret ham til å kjøpe Rom 123, så kunne jeg ta hovedbladet og han "uterom"-bilaget. Men det var jo bare fokus på interiør der, så jeg kjøpte dette til ham senere. Legg merke til tittelen -var mange å velge i mellom, men måtte jo ta dette!

Peppermynte som har overvintret på verandaen. Den lukter så godt!


Endelig får vi sukkererter igjen!


Herr Glede prøver ruccola for første gang. De skal over i en verandakasse etterhvert. Gleder oss til å smake!

Basilikum er urten over alle urter! Den lukter utrolig godt og kan brukes til så mye; pasta, pizza, guacamole, pesto, bacalao osv.

Jordbærkrukken som Herr Glede fikk av svigers. Den er steintung! Her er avleggere av en jordbærplante han kjøpte for noen år siden.

Lavendel som har overlevd vinteren. Den har fått ny jord og vi håper den kvikner til etterhvert!

Ønsker dere alle...

... en herlig, herlig lørdag! Sola skinner - vi nyter bare å være til!

fredag 24. april 2009

Ny vase

Var innom en nydelig butikk som heter Emmas house her om dagen. Jeg falt for denne vasen, så den fikk bli med meg hjem.


Vasen har fått plass på spisebordet fra Bolia, kjøpt for pengene vi fikk til bryllupet. Det meste er hvitt i stua, foruten spisebordet og sofaen. Liker å ha noe som bryter med alt det hvite...

torsdag 23. april 2009

Å, så fin!

Sjekk denne matboksen jeg kjøpte på Cornelias hus! Den måtte jeg bare ha. Min første tanke var at dette skulle bli Lille Gledes første matboks... Etter nærmere ettertanke har jeg funnet ut at Glede selv skal få bruke denne boksen, så skal Lille Glede få seg en annen boks, har sett at de har så mange fine på Lille Engel.

Jeg liker å ha en litt spennende matpakke å se frem til når jeg jobber. Helst hjemmebakt brød med variert pålegg; leverpostei og avocado, pesto og skinke osv. I tillegg bruker jeg å ha med litt frukt og grønt; noen tomater, en liten gulrot, noen melonskiver osv.
Håper jeg klarer å fortsette med dette når jeg begynner i jobb igjen. Forstår at det kan bli en smule mer hektisk om morgenen nå, men tanken er å smøre matpakkene kvelden før. Det å finne en fristende matpakke i matpausen, er kjærkomment i en travel lærerhverdag. Dessuten er jeg sikker på at en sunn og god lunsj gir meg den energien jeg behøver for å gjøre en god innsats resten av dagen!

Kvinnen er skapt til å bli elsket...

... og sjokoladen er skapt til det samme!

(Oscar Wilde/"Damenes tale" ved Thor Heyerdahl vdg. skoles nyttårsball 1999)


Bror Glede kom på middag i går. Da ble det stekt ris med grønnsaker og svinefilet, og så slo vi til med en dessert også, det var jo lille lørdag! Denne er fantastisk god og kjempeenkel å lage! Jammen ble det ikke to til overs også... Huff, det var synd.. Hehe.. De ligger i fryseren, klare for å legges i stekeovnen når den er lunken etter at lørdagspizzaen er ferdigstekt. Må da kanskje føye til at vi laget halv oppskrift... (det ble bare fem stk)! Vi spiste ikke 12 stk! ;)

Sjokoladefondant

4 egg

60 g sukker

200 g Freia dronning sjokolade (eller sjokolade med 70 % kakao)

180 g smør

80 g hvetemel


Visp sammen egg og sukker. Smelt sjokolade og smør, avkjøl det litt og rør det i eggene, sammen med mel. Fylles i 6-7 former, eller ca 14 muffinsformer.


Stekes midt i ovnen på 200 grader i 6 min.

onsdag 22. april 2009

Se min kjole!

Min mann fyller 30 år neste uke, og i den anledning har mitt dyktige tantebarn tatt på seg oppdraget med å sy kjole til festen. Det ble den klassiske "lille sorte" - fant ut at det var lurt, så har jeg en kjole til flere anledninger.



Hun har bloggen Utkledd, som handler om søm og redesign. Ta en titt og bli inspirert eller fristet! :)

Nå gjenstår bare å finne noe flott tilbehør.. Har lyst til å ha noe med farger, men vurderer også å bruke disse skoene, med matchende clutch, som jeg kjøpte da et vennepar giftet seg for et år siden. Men - jeg er usikker på om jeg klarer å gå i dem.. Har lite trening etter å ha gått gravid og hatt bekkenløsning. Hihi..

Nå tar jeg en liten sjanse, men jeg har bestilt denne ringen fra Snella og Petronella, som jeg forhåpentligvis får til dagen. Til ære for min kjære supermann! Han vet jo ikke om det, så satser på at han ikke titter innom bloggen i dag. I så fall; kjære supermannen min, jeg elsker deg! :) Herr Glede har mansjettknapper fra samme butikk, med navnet på meg og Lille Glede. Kjempefine!

Lyst på en god latter?

Dette er hverken en mat- eller interiørglede, men jeg kunne ikke dy meg! Se på denne videoen! Helt herlig!

Så snill du er...


Se, så heldig jeg er! Denne kom til meg i posten i dag!

En utrolig søt smekk til Lille Glede! Med Blafre-kort og greier...

Og like fin på begge sider!
Tusen hjertelig takk, Esmaralda! Jeg (vi) ble kjempeglad! (Hun ville sende meg en oppmerksomhet fordi hun vant i utlodningen min før påske. Syns nesten det var litt for ille, men utrolig koselig da!) Anbefaler alle å ta en titt innom hennes herlige blogg! :)

mandag 20. april 2009

Olaf, ska æ sætt`n hær?...


... eller ska æ sætt`n dær? Gjertrud, i "The Julekalender", sier dette i en scene hvor hun driver og pynter til jul. Hun flytter en liten nisse noen millimeter frem og tilbake, og blir ikke enig med seg selv om hvor den skal stå.

Føler meg litt som Gjertrud noen ganger... Jeg rådfører meg imidlertid ikke så ofte med Herr Glede, sender han bare noen blikk som sier at "ja, jeg vet jeg er litt rar" og han smiler bekreftende.
Forandring fryder. Morsomt å se ting på en annen plass, sammen med noe annet enn før.

Har nok blitt verre etter at jeg begynte å lese alle de herlige bloggene. Man blir jo så inspirert!
Dessuten har jeg også en svigerinne, med bloggen Kristins hus, som er veldig flink til å forandre og flytte rundt. Alltid noe nytt å se på når jeg kommer dit! Kjempeartig! Hun har med dette fått meg til å forstå at det faktisk går an å flytte på vasen og lysestaken mer enn en gang i året... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...