Startet med å lage en tradisjonell hvitsaus (2 ss smør, 3 ss hvetemel og 4 dl melk). Tilsatte erter, paprika, mais og revet parmesanost. Krydret med salt, pepper, timian, basilikum og revet muskatnøtt. Lot det koke litt, før det fikk kjøle ned, og deretter fikk kokt makaroni, torsk (lettsaltet torsk fra gårsdagens middag) og 3 eggeplommer komme oppi sausen. De 3 eggehvitene pisket jeg stiv sammen med litt salt, saltet gjør visstnok at hvitene stivner fortere.
Sausen helte jeg så opp i en smurt ildfast form, la den stivpiskede eggehviten oppå, før jeg avsluttet med en blanding av revet norvegia, parmesan og strøkavring. Gratengen ble stekt i 45 minutter på ca 180 grader, og servert med kokte poteter og en salat av gulrot og appelsin.
Veldig, veldig godt! Og nå er vi veldig, veldig mette... :)
Det så veldig godt ut! :)
SvarSlett