fredag 27. mars 2009

Knallgod chorizo-pizza

Herr Glede er på seinvakt og Lille Glede har sovnet.Jeg skal rett og slett sige ned i sofaen med heklingen og se på TV. Selvsagt må jeg kose meg med noe - og det blir pizzarester fra. Jeg og Herr Glede laget en egenkomponert favoritt i går.
Lager alltid pizzasaus selv; hermetisk tomat, olivenolje, fersk basilikum, hvitløk, salt og pepper. I denne pizzaen tilsetter vi også chili i sausen.
Som fyll bruker vi; sopp, ananas, chorizo, pepperoni og mozerellaost. Paprika og tomat smaker også godt på.

Noen reagerer kanskje på at ananas-elskeren Glede bruker hermetisk ananas... Grunnen er at jeg og Herr Glede etter en del prøving og feiling har funnet ut at fersk ananas ikke egner seg i matlaging. Det gir en rar bismak! Tror forresten jeg har lest noe om dette også, så det er nok ikke bare vi som synes det. Så fersk ananas nyter vi som den er!


Før min kjære gikk på jobb i dag, spiste vi en god lunsj med nystekt "superbrød", røkelaks, eggerøre, avocado og miniplommetomater. Herlig! Bakte nye brød av den tidligere omtalte superoppskriften i dag, og denne gangen prøvde vi med kombinasjonen grovbakstmel, linfrø og valnøtter. Og det ble sprø skorpe og saftig brød denne gangen også!
Kunsten å kose seg - det kan vi i denne lille familien!

2 kommentarer:

  1. NAM! Den pizzaen så utrolig god ut. Koselig å lage mat sammen, det koser kjæresten min og meg seg gløgg ihjæl ;) fin blogg du har!

    SvarSlett
  2. Bruker samme ingredienser når jeg lager chorizo pizza :) Tips for litt bedre sopp: Bak champinjonene i ovnen på forhånd i en oljedressing med litt limesaft, en god grovkverna pepper mix og maldonsalt! De blir saftige og gir en utrolig god smak sammen med chorizoen!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...