søndag 1. mars 2009

Hekleglede!


Min kjære bestemor satt alltid med hekletøyet før. Jeg husker hvor imponert jeg var over tempoet i arbeidet, og ikke minst over hvor vakre ting hun laget. Jeg ble inspirert av både henne og mamma, og prøvde meg tidlig på små hekleprosjekter, men det er ikke før de siste ti årene at det har blitt ordentlige produkter. Nå er jeg så glad for at jeg kan "føre heklegleden" videre, og jeg har mange hekleprosjekter på listen.

Her har jeg kommet i gang med et lappeteppe. Bruker 8 mm heklepinne og garnet "Easy", og det er akkurat det det er - easy! En lapp er laget på omtrent ti minutter! Målet er 70 lapper, og foreløpig har jeg rundt 30. Jeg synes det blir kjempefint og gleder meg til å ligge under pleddet med en kopp te og favorittbladet Kamille. Håper bare det ikke rekker å bli vår før det er ferdig.

Da jeg var hjemme hos mamma og pappa rundt juletider, fant jeg disse gamle heklebøkene i en skuff på mammas syrom. Masse herlig mønster på duker, puter, gardiner, eggvarmere osv. Jeg har foreløpig heklet to duker (små), og blir stadig flinkere til å lese mønstrene... Men det er utrolig kjekt å ha en mamma å spørre når det går i surr med staver og dobbeltstaver, telling og sammenheklinger.

2 kommentarer:

 1. Hei
  Trillet tilfeldig innom bloggen din via lykke og lykkeliten :) Måtte bare kommentere at de heklelappene er kjempefine! jeg kan ikke hekle selv, sukk... men kan jo alltids beundre andres arbeid :) Jeg elsker blåtoner i kombinasjon med hverandre - tror jeg er inne i en blå periode :D Lykke til med ferdig lappeteppe!
  Hilsen Hilde

  SvarSlett
 2. Flink du e, d bli jo kjæmpefint! :)
  -Elin-

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...